navigatie overslaan
Galerieën in Twente

Kunstgalerieën in Vriezenveen

Laat je hier verrassen door het bijzondere kunst & cultuuraanbod van Twente. Tijden kun je rondhangen bij de kleine kunstenaars of de grote meesters. Toffer nog, je kunt je eigen kunst maken, want veel kunstgalerijen in Twente bieden ook workshops aan. Ontdek die kunstenaar in jezelf.

Kunst. De een is diehard fan, de ander begrijpt er maar weinig van. De Van Dale heeft er het volgende over te melden: kunst (de; v; meervoud: kunsten) 1) verkregen vaardigheid in het een of ander, 2) het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken. We horen je denken: “Esthetisch genot? Waar moet ik zijn?!” Nou, in Twente!

‘Earth’ without ‘art’ is just ‘eh’

Nee, maar echt. Kunst is tof. Belangrijk. Uniek. Het is gedachtegoed, maar dan tastbaar. Door kunst waan je je in een compleet andere wereld. Een andere wereld dan de persoon naast je die naar exact hetzelfde object staat te kijken. Ja, je leest het goed: een andere wereld. Dat klinkt vandaag de dag als muziek in de oren. Zin om eindelijk eens die dagelijkse sleur te doorbreken? Iets nieuws te hebben om over te praten? Stil te staan bij stillevens? Dan kan je je lol op in Twente. De regio waarin je je uiteraard prima vermaakt met een heerlijk retro activiteit als fietsen, zwemmen of kamperen. Maar ook de regio waarin ‘kunst en cultuur snuiven’ voortaan net zo hoog op ieders to-do lijst hoort te staan.

De keuze is reuze

Blader even door ons overzicht met kunstgalerijen in Twente en je ziet direct dat we er best een aantal hebben. Zeg maar gerust: veel. We geven je alvast wat voorbeelden om je op weg te helpen. Bij Perles Art brandt Paula glaskralen van Moretti Effetre glas uit Murano. Een hele mondvol. Of eigenlijk armvol, want ze weet er prachtige en unieke armbanden van te maken. Dan door naar het Lichtatelier. De plek waar je moet zijn om authentieke verlichting en schakelmateriaal van maar liefst 60-120 jaar oud te aanschouwen. Een throwback naar de industriële revolutie. De Chez-Moi Ton Schulten Galerie International laat je kennismaken met het werk van ruim 30 kunstenaars, waaronder dat van de welbekende Ton Schulten zelf. Zijn laatste schilderijen zijn hier te bewonderen. En mocht je die lege muur in je huis willen opvullen met kunst, maar het prijskaartje je wat tegenstaan, laat Albert je dan helpen. Zijn Kunstuitleen Galerij maakt het mogelijk om kunst tegen een betaalbare prijs te huren, zodat jij je niet minstens 10 jaar hoeft te committeren aan hetzelfde werk. Zo blijft kunst bespaard en jouw huis gevarieerd. Win-win!

Ontdek die kunstenaar in jezelf

Waar het ene talent moeiteloos glas staat te blazen of een blok klei omtovert in een beeld, vereeuwigt een ander de mooiste kleuren op canvas. De creativiteit is letterlijk om over naar huis te schrijven. Kan je trouwens meteen zo’n klassieke groet’n-uut-Twente ansichtkaart voor gebruiken! Zelf eens laten zien wat je waard bent? Ook daar is aan gedacht. Een aantal galerijen organiseert allerlei soorten kunstworkshops en daagt je uit om samen met je reisgezelschap je creativiteit de vrije loop te laten. Wees gerust, ervaring is geen pre. Een wall of shame doen ze in Twente niet aan. Een walk of shame daarentegen…

Tussen de bedrijven, eh, galerijen door

Als je een paar galerijen op het oog hebt, probeer ze dan slim te combineren met wat andere culturele Twentse activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stadswandeling door het centrum van Hengelo? Kost je een uurtje, maar dan heb je ook wat. Of een rondleiding door Roombeek in Enschede, dat na de vuurwerkramp in 2000 als een feniks uit de as is herrezen. In anderhalf uur neemt een gids je mee door deze nieuwe stadswijk, waarin de aanwezige architectuur, kunst en cultuur je blijven verrassen. En tot slot: de Grolsch Bierbrouwerij! Benieuwd hoe Grolsch in die unieke beugelfles terechtkomt? Meer weten over de geschiedenis die aan het karakteristieke pils ten grondslag ligt? Of simpelweg zin in bier? Dan is de Grolsch Brouwerij Tour er eentje die je niet wil missen. Want zeg eens eerlijk: een dag vol kunst, cultuur en geschiedenis afsluiten met een heerlijk koud biertje is nauwelijks te evenaren, toch? Oké, een heerlijk (koud) wijntje komt aardig in de buurt.

Twente faciliteert, jij profiteert

Mocht je Twente nooit geassocieerd hebben met kunst en cultuur, dan hebben we daar bij deze verandering in gebracht. Gaan we vanuit. Nu is het aan jou om het meeste uit jouw bezoek aan onze regio te halen. Twente faciliteert, jij profiteert! Kortom, geef je ogen eens goed de kost in onze kunstgalerijen en ga lekker cultuursnuiven. Je krijgt er geen spijt van. Geloof ons.