Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Kasteel Twickel

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard!

Het landgoed zelf is wel toegankelijk. Twickel heeft hiervoor een oproep aan haar bezoekers geplaatst. Deze oproep kun je hier nalezen.

Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.

De tuinen van Kasteel Twickel zijn een onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Naast het uit 1347 stammende kasteel ligt een formele tuin met vormsnoeifiguren in buxus en taxus. De laatste barones ontwierp de rotstuin in Victoriaanse stijl. Het uitgestrekte park (20 ha.) met vijvers en een wildbaan dateert uit de 18e eeuw.

Naast de tuinen van Twickel ligt aan de Twickelerlaan 11 te Ambt-Delden de ommuurde moestuin. Hier worden als vanouds groente, fruit en bloemen gekweekt. Ook ligt aan de Twickelerlaan de landgoedwinkel. Hier kun je terecht voor allerlei "Twickeldingen" en voor een kopje koffie of thee.

Honden zijn helaas niet toegestaan.

Wandelen op landgoed Twickel
De Umfassungsweg is een wandelroute van ca. 11 km die de mooiste landschappen van het landgoed Twickel in een vloeiende lijn met elkaar verbindt. Download hier de route.

Op Landgoed Twickel is de eerste wandelroute in een serie routes op kastelen en buitenplaatsen met focus op spreiding gerealiseerd door Visit Twente i.s.m. NBTC Holland Marketing. Download hier de Nederlandse of Duitse versie.

Flyer
Download hier de flyer van Landgoed Twickel.

Of bekijk de website www.twickel.nl

Openingstijden

1 apr - 31 okt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

1 nov - 31 mrt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

BOVENSTAANDE OPENINGSTIJDEN HEBBEN BETREKKING OP DE TUINEN VAN KASTEEL TWICKEL.


contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet
  • Rolstoel beschikbaar
  • Rolstoeltoegankelijk
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter