Huis Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Willem Frederik Jan Laan, de laatste particuliere bewoner/eigenaar, liet forse verbouwingen en restauraties uitvoeren, zowel aan het Huis als aan andere onderdelen van het landgoed. Bovendien vergaarde hij een enorme kunst- en antiekcollectie die nu nog in het Huis te bezichtigen is. Hoewel de (kinderloze) heer Laan tot zijn dood in 1966 op Singraven bleef wonen, gaf hij het landgoed al in 1956 in eigendom aan Stichting Edwina van Heek.

Rondleiding door Huis Singraven

Iedere dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag is er een doorlopende rondleiding van 13.30 tot 15.30 uur. Een ervaren gids gaat met u mee door het Huis en toont u de waardevolle kunst-, antiek- en meubelcollectie. U kunt zich via het hoofdhek melden bij de toren van het Huis, waar ieder kwartier een rondleiding start voor maximaal 4 personen. De kosten zijn € 10,00 inclusief park. Reserveren is niet mogelijk.

High-tea met rondleiding

Na uw rondleiding door Huis Singraven kunnen wij voor u een high tea verzorgen in de authentieke keuken van het Huis voor minimaal 8 en maximaal 12 personen. Prijs € 32,50 p.p. inclusief rondleiding. Voor groepen van meer dan 12 personen verwijzen wij u graag door naar restaurant de Watermolen.

Voor een bezoek aan het park/arboretum gaat u naar de landgoedwinkel die alle dagen behalve maandag open is. Landgoedwinkel/park/arboretum openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.30-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur

Landgoederen en kastelen

Bezoek Huis Singraven met een rondleiding. De eeuwenoude watermolen draait iedere zaterdag van 13.30-16.30 uur. Het park en/of arboretum zijn alle dagen behalve maandag te bezoeken via de Landgoedwinkel.

Openingstijden

1 apr - 31 okt

maandag gesloten
dinsdag 13:30 - 15:30
woensdag gesloten
donderdag 13:30 - 15:30
vrijdag gesloten
zaterdag 13:30 - 15:30
zondag gesloten

1 nov - 31 mrt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag 13:30 - 15:30
zondag gesloten

De genoemde openingstijden gelden voor rondleidingen in het Huis. Het park, arboretum en de landgoedwinkel zijn alle dagen behalve maandag open. Openingstijden landgoedwinkel (hier is ook de ingang naar park/arboretum) dinsdag t/m zaterdag van 10.30-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.


voorzieningen

  • Cultuurhistorie
  • Erfgoed
Wifi
  • Gratis Wifi
Toegankelijkheid
  • Assistentiehonden toegestaan
  • Er is een trap aanwezig

Tip je vrienden

facebook twitter