Kunstvereniging Diepenheim

Diepenheim is gelegen in het Twentse coulisselandschap tussen eeuwenoude landgoederen en telt ongeveer 2.000 inwoners. De locatie, de kwaliteit van het gebodene en de verenigingsstructuur maken Kunstvereniging Diepenheim tot een unieke club. Een plek waar kunstenaars graag komen experimenteren en exposeren. Gerenommeerde curatoren zorgen ervoor dat de Kunstvereniging steeds voorop loopt in de kunstwereld. Kwaliteit en de authentieke sfeer zijn een sterke combinatie.

Ruimtelijke kunst, tekenkunst en buitenkunst
De Kunstvereniging kiest helder voor drie pijlers van de beeldende kunst: ruimtelijke kunst, tekenkunst en ‘buitenkunst’ (landschapskunst en community art).

Tentoonstellingen en andere activiteiten
Met het ritme van de jaargetijden organiseert de Kunstvereniging afwisselend solo- en groepstentoonstellingen. Dit programma wordt gelardeerd met kunstenaarsgesprekken, educatieprojecten en andere activiteiten die de kunst meer ‘onder de mensen’ brengen. Daarnaast biedt de Kunstvereniging voor kunststudenten en professionele kunstenaars allerlei faciliteiten. Zo is via Werkplaats Diepenheim woon- en werkruimte beschikbaar voor artists in residence en worden regelmatig master classes georganiseerd.

Tuinen en landschap
De Kunstvereniging heeft in de loop van de jaren een bijzondere ‘collectie’ buitenprojecten gerealiseerd. Het Gazebo, de Tuinen van herman de vries en The Non-Urban Garden zijn het hele jaar door te bezichtigen.

Over de Kunstvereniging
In het hart van Diepenheim, aan de Grotestraat 17, ligt het hoofdgebouw van Kunstvereniging Diepenheim. Het expositiegebouw voor hedendaagse kunst is gebouwd in 1990 en in 2012 geheel vernieuwd en aangepast. Na de renovatie van Ten Dam Architecten voldoet het als presentatie- en expositieruimte nog beter aan de eigentijdse eisen. De aaneenschakeling van verschillende expositiezalen binnen één grote ruimte creëert een moderne ambiance voor ruimtelijke kunst.

In het hoofdgebouw vindt u:
- Drie tentoonstellingen per jaar waarbij ruimtelijke kunst centraal staat
- Documentatie over tentoonstellingen en kunstenaars
- Een kelder voor videopresentaties en bijeenkomsten

Of bekijk de website www.kunstvereniging.nl/

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12:00 - 17:00
donderdag 12:00 - 17:00
vrijdag 12:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

Gesloten op Eerste Kerstdag, 1 Januari, Eerste Paas- en Pinksterdag. Indien tentoonstelling en openingsdag geopend op Tweede Kerstdag, 31 december en Tweede Paas- en Pinksterdag.


contactinformatie

voorzieningen

  • Beeldende kunst
  • Multicultureel
  • Traditionele Kunst
Activiteiten
  • Multicultureel
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter