Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Museum Buurtspoorweg

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Een uitje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. De ouderwetse trein rijdt van Boekelo naar Haaksbergen en terug.

In de voortgetrokken wagons kun je heerlijk genieten van de mooie rit. Kinderen rennen enthousiast door de historische rijtuigen 
en treinliefhebbers vragen de conducteur 
de oren van het hoofd over de ins en outs van het rijdend materieel. Voor veel bezoekers is de treinrit in een echte stoomtrein het hoogtepunt van een bezoek aan Museum Buurtspoorweg.

Dat bezoek begint met een rondwandeling over het emplacement van station Haaksbergen of Boekelo. Vrijwilligers beantwoorden er vragen en demonstreren het omzetten van de seinen en wissels. In de werkplaats en de locomotievenloods staan oude stoom- en dieseltreinen te pronken. De complimenten zijn niet van de lucht. “Wat een uitgebreide collectie hebben jullie hier zeg”.

De vrijwilligers kijken allang niet meer op van de bewonderende opmerkingen. “Veel mensen kennen ons vooral van de ritjes met de stoomtrein. Maar we willen het hele verhaal vertellen over de geschiedenis van de lokaalspoorwegen in het oosten van Nederland. Hoe reisden mensen vroeger? Wat betekende de komst van het spoor voor de regio? Hoe werkt een stoomtrein?”

Bewonderen en beleven Die geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. Op station Haaksbergen kunnen zij in een van de historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. En met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen!

Kortom, vanaf het moment dat je als bezoeker een kaartje koopt stap je in een stuk spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Een echt eersteklas dagje uit.

Openingstijden

Museumlocatie Haaksbergen: 10.00 tot 17.00 uur
Museumlocatie Boekelo: 11.00 tot 17.00 uur
April t/m oktober: iedere zondag
Juli: iedere dinsdag, woensdag en zondag
Augustus: iedere dinsdag en zondag


voorzieningen

  • Archeologie & historie
  • Klassiek
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Enschede Promotie.

Tip je vrienden

facebook twitter