Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Veenmuseum

Hier nemen we u mee terug in de tijd: Leven en werken in het veen uitgebeeld aan de hand van authentieke veenhutten, maquette , landkaarten en expositiemateriaal.

Op het museumterrein zijn een aantal veenhutten te bezichtigen, een oude typische Vriezenveense boerderij en een winkeltje, annex gelagkamer, zoals die aan het eind van de 19e en in de 20e eeuw in de streek voorkwamen.

Via een wandelroute (duur ongeveer 45 minuten) kunnen de bezoekers het terrein en de onderkomens bekijken. In een origineel veentreintje kunnen de bezoekers over het terrein gereden worden

In de centrale expositieruimte wordt het verhaal van veen en turfsteken beeldend verteld aan de hand van een op een maquette nagebouwd veenterrein.

Daar kan de bezoeker ook een kopje koffie of thee kopen en op het terras genieten van dit unieke gebied.

Begeleiding aanwezig

Voorzieningen: Koffiecorner

Bereikbaarheid: per fiets en auto Afstandcentrum: 6 km Parkeermogelijkheden: Ruime parkeerplaats Afstandhalte: 4 km Afstandstation: 8 km

Locatie: Het Veenmuseum ligt in een gebied , dat zich kenmerkt door agrarische en aan veen verwante activiteiten.Het wil vooral de leef-en werkomstandigheden tonen van de oorspronkelijke ontginners van het veen.

Er wordt een vrije gift gevraagd.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 16:00
woensdag 10:00 - 16:00
donderdag 10:00 - 16:00
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 13:00 - 16:30

Maandag, vrijdag en zaterdag alleen op afspraak voor groepen van min. 15 personen.


Contact

Adres
Paterswal 11a
7671TB Westerhaar-Vriezenveensewijk
Telefoon
0612496180
Online
www.veenmuseum.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook