Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Natura Docet Wonderryck Twente

Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

Elke zaal een verhaal
Twente door de ogen van… kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laat het landschap zien zoals de mens dat nooit kan beleven. Van hoog uit de lucht, aan de rand van het water en tussen de grassprietjes door.

Planten en dieren van Twente
Een ontdekkingstocht naar vroeger en nu, een ontmoeting met wolken vol vlinders en bermen vol bloemen zoals je dat nu niet meer tegenkomt. Leer via zijn werkkamer Meester Bernink kennen in zijn eigen tijd.

De Oertijd
Bijzondere fossielen en mineralen zijn voorwerpen die als gids dienen bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee.

De Wonderkamers
Deze geweldige zalen vol dieren tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Funky Forestuniek in Nederland
Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Funky Forest is een interactieve presentatie waarin kinderen deel worden van een digitale wereld die ze zelf maken. Bedoeld voor de leeftijd van 4-12 jaar (… maar wedden dat ‘grote mensen’ straks staan te trappelen om er ook in te mogen!)

KIDSPROOF
Hoe kidsproof is het familiemuseum Natura Docet Wonderryck in Twente eigenlijk? Presentator Nanne Meijer onderzoekt het en kijkt zijn ogen uit! Natura Docet Wonderryck in Denekamp is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Check het kidsproof filmpje hier

omschrijving
omschrijving

Wonderryck Twente is deelnemer Nette Toilette

Openingstijden

maandag 11:00 - 17:00
dinsdag 11:00 - 17:00
woensdag 11:00 - 17:00
donderdag 11:00 - 17:00
vrijdag 11:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

Contact

Adres
Oldenzaalsestraat 39
7591GL Denekamp
Telefoon
0541-351325
Online
www.wonderryck.nl
E-mail
SITE::TWITTER
Facebook

Tip je vrienden

twitter facebook