navigatie overslaan

Museum Natura Docet

Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

De plek in Twente waar je alles kunt ontdekken over natuur + cultuur. Ieder seizoen nieuwe tentoonstellingen, het hele jaar door workshops, wandelingen, lezingen, muziek en meer!

Elke zaal een verhaal

De Oertijd: bijzondere fossielen en mineralen dienen als gids bij een miljoenen jaren durende reis die Twente maakte van een gebied aan de Tropen tot bij de Noordzee.

De Wonderkamers: deze geweldige zalen vol dieren uit alle windstreken tonen de fascinatie van Bernink voor alle mogelijke diversiteit die de natuur maar bieden kan. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil.

Funky Forest: uniek in Nederland – Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Funky Forest is een interactieve presentatie waarin bezoekers deel worden van een digitale wereld die ze zelf maken.

omschrijving
omschrijving

Natura Docet is deelnemer Nette Toilette

Voor bijeenkomsten of bijzondere evenementen biedt Wonderryck de mogelijkheid om het museum, of delen ervan, tijdens en/of buiten openingstijd te bezoeken en af te huren. Het museum beschikt over diverse expositieruimten, een brasserie, filmzaal en een kleine vergaderzaal.

De bijeenkomst kan naar wens worden uitgebreid met aankleding op maat, presentatie of catering. Wij bieden speciale arrangementen aan voor o.a. bedrijfsuitjes, recepties en bijeenkomsten. Dit kan naar wens worden ingevuld met bijvoorbeeld een rondleiding (zowel binnen als buiten) door onze enthousiaste experts of met een speciale lezing.

Categorieën