navigatie overslaan

Huis Singraven

Dit huis met neoclassicistische voorgevel en een toren ligt in een lus van de Dinkel. Het is omgeven door een park, aan het einde van een lange kaarsrechte eikenlaan. De laatste bewoner vergaarde een unieke kunst-, antiek- en meubelcollectie. Deze collectie vormt nu het huidige interieur van Huis Singraven en is onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Landgoed Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Willem Frederik Jan Laan, de laatste particuliere bewoner/eigenaar, liet forse verbouwingen en restauraties uitvoeren, zowel aan het Huis als aan andere onderdelen van het landgoed. Bovendien vergaarde hij een enorme kunst- en antiekcollectie die nu nog in het Huis te bezichtigen is. Hoewel de (kinderloze) heer Laan tot zijn dood in 1966 op Singraven bleef wonen, gaf hij het landgoed al in 1956 in eigendom aan Stichting Edwina van Heek.

Bezoek het prachtige Huis Singraven met een rondleiding onder leiding van een ervaren gids.

Categorieën