Het Wevershuisje Almelo

Verscholen in het groene hart van Almelo ligt een oude stadsboerderij, het Wevershuisje. Een authentiek vakwerkhuisje uit begin 1700, omgeven door een prachtige tuin.

Het Wevershuisje wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Je bent van dinsdag tot en met zaterdag welkom om deel te nemen aan de activiteiten of om gewoon wat rond te kijken. De medewerkers geven je met plezier een rondleiding. Bij mooi weer kun je onder de eeuwenoude bomen in de tuin genieten van koffie of thee met krentenwegge. In het winkeltje vind je handgemaakte producten en kleine cadeautjes voor kleine prijsjes.

De authenticiteit komt je al buiten al tegemoet. Bij aankomst staat er buiten een tekst over de historie van het Wevershuisje. Als je het huisje binnentreedt waan je je direct in de geschiedenis van een oude boerderij in Almelo. De oude producten, klederdracht en weefgetouwen zorgen ervoor dat het verleden tot leven komt.

Er is een permanente expositie 'Van vlas tot linnen' met een weefgetouw uit 1700, spinnewielen en gereedschappen. Allemaal restanten uit de rijke textielhistorie van Almelo. Wekelijks zijn er demonstraties weven, spinnen en kantklossen. De entree is gratis.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 12:00 - 16:00
woensdag 12:00 - 16:00
donderdag 12:00 - 16:00
vrijdag 12:00 - 16:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag gesloten

voorzieningen

Type
  • Archeologie & historie
  • Klassiek
Activiteiten
  • Creatief

Tip je vrienden

facebook twitter