navigatie overslaan

Klompenmakerij Koop

Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Tevens heeft de klompenmakerij een filmruimte en een museum, waar je kunt zien hoe vroeger en tegenwoordig de klompen worden gemaakt. Nadien kan in de gezellige koffie ruimte een kop koffie en heerlijke Twentse krentenwegge genuttigd worden (niet bij de prijs inbegrepen).

Ambacht, educatiefpark, museum en winkel

Vernieuwde Klompenmakerij sinds juni 2020

Het museum mag weer open! Dat gaan ze vieren door de komende weken naast de normale openingstijden ook op de zondagen open te gaan van 13.00-17.00 uur.

Dit geldt voor de komende 5 zondagen, tot eind Februari.

Hopelijk kunnen ze dan het verlies van de lockdown weer een beetje omzetten naar vreugde en gezelligheid. Op deze middagen is het tevens mogelijk om een stukje verse appeltaart of Twentse krentenwegge te nuttigen bij de koffie in de gezellige koffieruimte.

Zorg dat je voordien even reserveert of belt voor een bezoek aan het museum, om teleurstelling te voorkomen. Ze kunnen de film ieder half uur starten. Maatregelen:

  • entree op vertoon van Corona Check en ID
  • Draag een mondkapje als u rond loopt (als u zit mag deze af) vanaf 13 jaar.
  • Houdt 1,5 meter afstand tot andere huishoudens.
  • Reserveren is gewenst

Wat kun je verwachten?

Bezoekers worden ontvangen in de winkel, waarna ze verder gaan naar de filmruimte, waar ze een film kunnen bekijken van 25 minuten waarin ze leren over de historie van de klomp en wat de familie Koop daar mee van doen heeft gehad. Na de film is de mogelijkheid om rond te kijken in de museumruimte. Allereerst in de machinale ruimte, waar de oude machines opgesteld staan. Daarna lopen de bezoekers door de handwerk ruimte, waar tevens de krantenartikelen en tijdlijn hangt. Bij alle onderdelen staat tekst en uitleg, dus er is genoeg informatie beschikbaar. Je eindigt in de koffieruimte, waar je een kopje koffie kan nuttigen tegen betaling.

Entreeprijzen:

Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 2,50 p.p. 13 jaar en ouder: € 4,00 p.p.

Reserveren 0541-551267.

Verdere informatie over de Covid-19 maatregelen, kun je vinden op de website www.klompenmakerijkoop.nl

Openingstijden museum:

Dinsdag t/m vrijdag: 13.30 uur t/m 17.30 uur Zaterdag: 13.30 uur t/m 16.00 uur

De winkel is open volgens normale openingstijden, te vinden op de website van de klompenmakerij.

Klompenmakerij en Museum Koop