navigatie overslaan

Klompenmakerij Koop

Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Tevens heeft de klompenmakerij een filmruimte en een museum, waar je kan zien hoe vroeger en tegenwoordig de klompen worden gemaakt. Nadien kan in de gezellige koffie ruimte een kop koffie en heerlijke Twentse krentenwegge genuttigd worden (niet bij de prijs inbegrepen).

Ambacht, educatiefpark, museum en winkel

Wat kun je verwachten?

Bezoekers worden ontvangen in de winkel, waarna ze verder gaan naar de filmruimte, waar een film wordt afgespeeld van 25 minuten en dit gaat over de historie van de klomp en wat de familie Koop daar mee van doen heeft gehad. Na de film is de mogelijkheid om rond te kijken in de museumruimte. Zowel in de machinale ruimte, -waar de oude machines opgesteld staan- als de handwerk ruimte, -waar tevens de krantenartikelen en informatie hangt-. Bij alle onderdelen staat tekst en uitleg, dus er is genoeg informatie beschikbaar. Je eindigt in de koffieruimte, waar je een kopje koffie kan nuttigen tegen betaling.

Entreeprijzen:

zie website www.klompenmakerijkoop.nl

Reserveren grote groepen 0541-551267.

Openingstijden museum en winkel:

Woensdag t/m vrijdag: 9.30 t/m 12.30 uur en 13.30 uur t/m 17.30 uur Zaterdag: 9.00 t/m 12.30 uur en 13.30 uur t/m 16.00 uur Let er op dat een uur voor sluitingstijd de laatste film kan worden afgespeeld.↵

Klompenmakerij en Museum Koop

Categorieën