Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Memory Oorlogs- en Vredesmuseum

Het museum is ingericht als een themapark waarin de bezoeker de periode 1935-1945, vanaf de opkomst van het Nationaal Socialisme tot en met de bevrijding van Europa, stap voor stap beleeft.

Het themapark bestaat uit een aantal diorama’s met markante gebeurtenissen uit deze periode. De diorama’s worden afgewisseld met fotomateriaal en vitrines met authentieke voorwerpen uit deze periode. Ook zijn er belevingsunits waar het mogelijk is om de oorlog en de bevrijding van dichtbij mee te maken. Zo is het mogelijk om in een Duitse bunker te zijn tijdens de invasie op de stranden van Normandië, te voelen hoe het is om ondergedoken te zitten en de bevrijding te vieren. Speciaal voor de jeugd is er een lokaal ingericht waarin les wordt gegeven over het onderwerp oorlog en bevrijding.

LET OP: Het museum is tijdelijk gesloten in verband met een verbouwing. Vanaf eind 2019 hoopt het museum haar deuren weer te openen voor publiek.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Vanaf 1 oktober 2018 is het museum tijdelijk gesloten in verband met een verbouwing. Vanaf juli 2019 hoopt het museum haar deuren weer te openen voor publiek.


Contact

Adres
Grotestraat 13
7443BA Nijverdal
Telefoon
0548-750677
Online
www.memorymuseum.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook