De Museumfabriek

De Museumfabriek is getransformeerd tot een echt familiemuseum. Door te spelen, leren, denken, experimenteren en dromen ontdek je de toekomst.

De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het nieuwe museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Dat kan in de fabriek. In De Museumfabriek staat twee keer per jaar een ander fenomeen centraal.

De historische collecties van De Museumfabriek zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’.

De Museumfabriek is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. Kom snel kijken, meedoen en beleven in Enschede!

Of bekijk de website www.demuseumfabriek.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 11:00 - 17:00
woensdag 11:00 - 17:00
donderdag 11:00 - 17:00
vrijdag 11:00 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag 11:00 - 17:00

Op maandagen in de voorjaars-, herfst- en kerstvakantie, op 2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Koningsdag en als 2e Kerstdag op maandag valt is het museum geopend. Op Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Archeologie & historie
  • Cultuurhistorie
  • Natuurhistorie
  • Traditionele Kunst
Toegankelijkheid
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet
  • Lift

prijzen

€ 7,50 Entreeprijs Volwassenen
€ 7,50 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter