Oyfo Techniekmuseum

Ga op ontdekkingstocht door het nieuwe interactieve Techniekmuseum. In de oude fabriek van Hazemeijer onderzoek je wat techniek in ons leven betekend. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones. Over robots en kunst. Over energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek.

Verken Oyfo als een ware uitvinder

Je gaat op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen. Wat weet jij bijvoorbeeld over de geschiedenis van Twente? Hier wemelde het van de technische ingenieurs, dat waren de creatieve helden van die tijd! Ontdek welke sporen zij hebben nagelaten. Zo vind je in het museum een aantal van die handige uitvindingen. Maar ook uitvindingen die er op papier goed uit zien, maar in het echt helemaal niet handig blijken te zijn. Maar er is veel meer te doen in het museum Je komt erachter hoe iets vanaf het begin af aan gemaakt en geproduceerd wordt. Daarbij hebben we wel jouw hulp bij nodig! Of ondervind hoe we alleen maar meer met elkaar verbonden zijn. We appen, snapchatten en tiktokken de hele dag door. Vroeger was dat wel anders. Kom er ook achter wat voor gevolgen dat voor onze planeet heeft. Vind als een echte onderzoeker in ons onderzoekstation naar het juiste evenwicht. Het evenwicht tussen het zorgen voor onze planeet en het zorgen voor onze behoeften. De oude machines van het Techniekmuseum zijn natuurlijk niet achtergebleven. Vind ze in de Machinehal en ontdek wat de superkrachten van de stoommachines zijn en hoe de weef- en spinmachine er voor zorgen dat jij kleding aan hebt.

Maak ‘t bij Oyfo

Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag maken kinderen ’t bij Oyfo. Je kunt kiezen uit meer dan 10 verschillende maak-activiteiten. Kies jij voor de tol, de grijpgraag of de robot? Of ga je liever aan de slag met zonne-energie, stroomkringen of een soldeerbout? Maak ’t bij Oyfo is er voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kunt zelfstandig (en met wat hulp van je ouders/grootouders) aan de slag. En voor de technische uitdagingen die nét iets te uitdagend zijn, schakel je de hulp in van onze deskundige begeleiders.

Tinker ’t bij Oyfo

Kom je op dinsdag, donderdag of zondag naar Oyfo? Dan kun je meedoen aan de spiksplinternieuwe tinkerworkshops. Experimenteren, spelen en ontdekken is wat je gaat doen. Ontwerp en maak je eigen creatie onder begeleiding van een Oyfo-docent en met heel veel verschillende materialen. De tinkerworkshops op dinsdag en donderdag zijn voor kinderen vanaf 7 jaar.

Maken is voor álle leeftijden leuk en dus is er iedere zondag een team-tinkerworkshop. Wil jij bovenaan de Oyfo-ranglijst staan? Vorm een team met maximaal zes personen (volwassenen en/of kinderen) en doe mee met de challenge op zondag! Samen met je team ga jij de uitdaging aan. Wat die uitdaging is verklappen we nog niet, maar dat je kunt winnen door te experimenteren, ontwerpen en maken is wel duidelijk. Wij houden de score bij en maken aan het einde van de zomervakantie het winnende team bekend.

Of bekijk de website www.oyfotechniekmuseum.nl

Openingstijden

maandag 10:00 - 21:00
dinsdag 10:00 - 21:00
woensdag 10:00 - 21:00
donderdag 10:00 - 21:00
vrijdag 10:00 - 21:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

contactinformatie

voorzieningen

 • Beeldende kunst
 • Cultuur
 • Erfgoed
 • Transport & techniek
Activiteiten
 • Actief
 • Creatief
Toegankelijkheid
 • Assistentiehonden toegestaan
 • Er is een trap aanwezig
 • Invalidenparkeerplaats
 • Invalidentoilet
 • Lift
 • Rolstoel beschikbaar
 • Rolstoeltoegankelijk
Wifi
 • Gratis Wifi
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter