Museum Buurtspoorweg

Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor oud én jong. Een eersteklas dagje uit. Kom bewonderen en beleven.

Op dit moment is Museum Buurtspoorweg druk achter de schermen met het aanpassen en inrichten van het museum voor de 1,5 meter samenleving. Ze kijken er enorm naar uit om je vanaf 1 juli weer te kunnen ontvangen. Meer hierover op www.museumbuurtspoorweg.nl

Geniet van het Twentse landschap in een authentieke stoomtrein

In de voortgetrokken wagons genieten dagjesmensen ontspannen van de mooie rit. Kinderen rennen enthousiast door de historische rijtuigen, en treinliefhebbers vragen de conducteur de oren van het hoofd over de ins en outs van het rijdend materieel. Voor veel bezoekers is de treinrit in een echte stoomtrein het hoogtepunt van een bezoek aan Museum Buurtspoorweg.

Een reis terug in de tijd

Dat bezoek begint met een rondwandeling over het emplacement van station Haaksbergen of Boekelo. Vrijwilligers beantwoorden er vragen en demonstreren het omzetten van de seinen en wissels. In de werkplaats en de locomotievenloods staan oude stoom- en dieseltreinen te pronken. De complimenten zijn niet van de lucht. 'Wat een uitgebreide collectie hebben jullie hier zeg'.

De vrijwilligers kijken allang niet meer op van de bewonderende opmerkingen. 'Veel mensen kennen ons vooral van de ritjes met de stoomtrein'. Maar we willen het hele verhaal vertellen over de geschiedenis van de lokaalspoorwegen in het oosten van Nederland. Hoe reisden mensen vroeger? Wat betekende de komst van het spoor voor de regio? Hoe werkt een stoomtrein?'

Bewonderen en beleven

Die geschiedenis van de lokale spoorwegen wordt op een levende manier verteld. Alles wordt zoveel mogelijk gebruikt zoals het in vroeger dagen ging. Het is ook echt een belevenis voor kinderen. Op station Haaksbergen kunnen zij in één van de historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. En met een retourkaartje kunnen ze zo vaak heen-en-weer als ze willen!

Kortom, vanaf het moment dat je als bezoeker een kaartje koopt stap je in een stuk spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Een echt eersteklas dagje uit.

Met een retourkaartje mag je zo vaak heen-en-weer als je wilt

Een dagje naar Museum Buurtspoorweg is een echte belevenis voor kinderen. Het fluitje klinkt. De trein vertrekt! Lekker uit het raam kijken. Maar je mag ook best naar voren lopen. Dan kun je zelf zien hoe die oude loc de wagons voorttrekt. En als de conducteur langskomt knip je gewoon je eigen kaartje...

Maar ook in de rest van het museum is genoeg te zien. Op station Haaksbergen kun je in een van onze historische wagons op een interactieve manier kennis maken met het goederenvervoer van vroeger. Of spring op het stoomlocspringkussen dat we in Boekelo voor je hebben opgeblazen. En, oh ja...wist je dat je met een retourkaartje zo vaak heen-en-weer mag als je wilt? Je ouders maken vast graag nóg een ritje.

Actuele tarieven

Klik hier!

Of bekijk de website www.museumbuurtspoorweg.nl/

Openingstijden

1 jan - 31 mrt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag gesloten

1 jul - 29 okt

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 10:00 - 17:00

1 jul - 31 jul

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 10:00 - 17:00

1 aug - 31 aug

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag gesloten
zondag 10:00 - 17:00

Van 1 januari t/m 31 maart gesloten.
Zie voor openingstijden onze agenda.


contactinformatie

voorzieningen

  • Erfgoed

Tip je vrienden

facebook twitter