navigatie overslaan

Concordia Film - Theater

Centrum voor de kunsten in de binnenstad van Enschede. Concordia biedt eenieder die interesse heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan kunst- en cultuuruitingen.

Ook haalt Concordia landelijke evenementen in huis zoals Cinekid, het landelijk filmfestival voor de jeugd en Tigers on Tour van het Rotterdam Filmfestival. Daarnaast organiseert het filmtheater lezingen en filmcursussen en biedt het een Open Doek voor amateurfilmers.

De filmzalen zijn, met of zonder film, te huur. Concordia Kunst & Cultuur heeft naast een cinema ook een theater en centrum voor beeldende kunst met een galerie en kunstuitleen. De theaterwerkplaats en de kunstwerkplaats organiseren cursussen, workshops, atelierdagen, lezingen, kunstreizen op het gebied van theater en beeldende kunst.

De theaterzaal is te huur voor amateurtheatergezelschappen, verenigingen, instellingen, scholen, bedrijven of particulieren. Professionele theatertechnici begeleiden en ondersteunen bij de voorbereiding en tijdens de voorstelling zelf. De theaterzaal heeft een lijsttoneel met een verhoogd podium en een toneeltoren. Er zijn 140 zitplaatsen.

De blauwe zaal is een moderne, comfortabele bioscoopzaal met 79 stoelen. De zaal is dankzij een klein podium voor n de zaal ook zeer geschikt voor presentaties en kleinschalige forumdiscussies.