Jazzpodium de Tor

Al bijna vijftig jaar is Jazzpodium de Tor gevestigd in het karakteristieke pandje aan de Walstraat in Enschede. Zo’n beetje alle jazz coryfeeën van de wereld op het kleine, maar gezellige podium van De Tor gestaan.

Jazzpodium de Tor in Enschede bestaat dit jaar 48 jaar en is daarmee één van de oudste jazzclubs van Nederland. En al die tijd zijn ze gevestigd aan het karakteristieke pand aan de Walstraat in Enschede. Een bijzonder pandje, daar is iedereen het over eens. Binnen heerst nog een beetje de sfeer van een jeugdhonk uit de tachtiger jaren. Niet dat de tijd er heeft stilgestaan, nee, het is meer dat de tijd er geen vat op krijgt. Dat zit ‘m vooral in de sfeer in De Tor.

In die 48 jaar van het bestaan van de Tor, hebben zo’n beetje alle jazzlegendes van de wereld op het kleine maar gezellige podium in Enschede gestaan. En allemaal roemen ze de sfeer, de akoestiek, de ambiance en vooral het publiek in de Tor.

Dat publiek is, net als de musici, heel uiteenlopend. “Oude rotten en jonge honden”: van alle leeftijden, van allerlei pluimage. Student en pensionado, putjesschepper en advocaat: iedereen die openstaat voor nieuwe ideeën en verfrissende muziek voelt zich thuis in De Tor.

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag 21:00 - 00:00
zaterdag
zondag

Jazzpodium de Tor organiseert op vrijdagavonden Live-Jazz concerten. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten op andere dagen. Zie daarvoor onze site www.jazzpodiumdetor.nl
Ook houdt Tangoclub El Tamango op donderdag haar wekelijkse tango-salon in De Tor.


voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Invalidentoilet

prijzen

€ 15,00 Entreeprijs
gratis Prijs voor leden
€ 10,00 CJP prijs
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter