Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Het jeugdtheatergezelschap is sinds 1990 gevestigd in een oud textielpand aan de Walstraat 2, in het centrum van Enschede. Sonnevanck beschikt over een theaterzaal voor ongeveer 95 bezoekers.

In het centrum van Enschede, aan de Walstraat 2, vind je het huis van Theater Sonnevanck. Daar maakt het theatergezelschap sinds 1990 theatervoorstellingen voor iedereen vanaf 4 jaar.

In het pand, dat vroege een pakhuis van de textielfamilie Jannink was, vind je een theaterzaal met ruimte voor 95 bezoekers. Maar ook de kantoren, decoropslag, werkplaats en kostuumatelier. In dit pand maakt Theater Sonnevanck al zijn voorstellingen, die in theaters in heel Nederland te zien zijn.

Theater Sonnevanck maakt jeugdtheater: voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. De voorstellingen worden gemaakt door professionele acteurs, regisseurs, vormgevers, componisten, tekstschrijvers en decorbouwers.

Ieder jaar maakt Sonnevanck tussen de zes en acht nieuwe voorstellingen. De afgelopen 30 jaar zijn er meer dan 150 voorstellingen gemaakt en hebben ruim 650.000 bezoekers een voorstelling van Sonnevanck gezien. Grote kans dat jij daar ook bij hoort!

In 2016 (Bromance) en 2018 (Princess) won een voorstelling van Sonnevanck de Gouden Krekel. Dat is in Nederland de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen.

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
  • Drempelvrij
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Handmatige entreedeur
  • Invalidentoilet
  • Rolstoeltoegankelijk
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Twente Marketing.

Tip je vrienden

facebook twitter