navigatie overslaan

Doe-tips

Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 2885 keer

De magie van live-optredens smelt samen met de prachtige natuurlijke omgeving in deze openluchttheaters en -voorstellingen. Op deze sfeervolle locaties komt theater tot leven omringd door groene landschappen en de geluiden van de natuur. Van bruisende muziekoptredens tot intieme theatervoorstellingen, openluchttheaters in Twente bieden een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

 1. 3

  Openluchttheater Nijverdal

  Verscholen in een prachtig bosrijke omgeving ligt het unieke Openluchttheater Nijverdal. Midden in het Doktersbos kunt u genieten van de mooiste voorstellingen in een natuurlijk decor. Tijdens het zomerseizoen bruist het hier van de activiteiten voor jong en oud!

 2. 2

  Openluchttheater Hertme

  In een idyllische omgeving in het hart van Hertme staat een openluchttheater met ruim 2.000 zitplaatsen. Een unieke plek wat in de zomer plek biedt voor duizenden bezoekers die het o.a. het Afrikafestival, Metropool Open Air concerten en de passiespelen met zich meebrengen. De kenmerkende Middeleeuwse stadsmuur is uit het karakteristieke Bentheimer Zandsteen opgetrokken en geeft het openluchttheater een bijzondere sfeer. Alsof je rechtstreeks een decor inloopt, of een oude film.

 3. 1

  Openluchttheater de Kösterskoele

  Openluchttheater "De Kösterskoele" in Markelo staat vooral bekend om haar openluchtspel dat jaarlijks in juli wordt gehouden in het authentieke theater. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals de Koelefair, wijnmarkt, avond4daagse, enz. Kijk voor de data in de evenementenagenda.

Wat vind je van dit artikel?