navigatie overslaan

Doe-tips

Het theaterprogamma is bekend, ga langs bij de 5 leukste theaters van Twente

 • Leestijd 2
 • Gelezen 1402 keer

Dus, je hebt elke show gebingewatcht en je afstandsbediening beu? Tijd om die ogen van het scherm los te rukken en de podia van Twente te veroveren! Van drama tot lachbuien, Twente's theaters zijn de place-to-be. Het programma voor 2023-2024 is uit, genoeg om naar uit te kijken!

 1. 5

  Concordia

  Concordia aan de Oude Markt is hét filmtheater van Enschede waar je spraakmakende (inter-)nationale topfilms ziet. De prachtige oude bonbonnièrezaal van Concordia is geliefd bij publiek én artiesten. Je kunt er terecht voor films, maar ook theatervoorstellingen van opkomend talent en bekende makers, muziektheater, mini-opera en betoverend jeugdtheater.

 2. 4

  Theaterhotel Almelo

  Je had het misschien al geraden, maar het theaterhotel Almelo is zowel theater en hotel. In het theater zijn jaarlijks meer dan 100 voorstellingen te bekijken, waaronder musicals, dans, muziek, cabaret en toneel. Blijf vervolgens slapen in één van de luxe kamers van het hotel.

 3. 3

  Wilminktheater

  Het Wilminktheater in Enschede is met vier zalen en een concertzaal de grootste aanbieder van theatervoorstellingen en concerten in Oost-Nederland. Musicals, cabaret, dans, toneel, jeugdtheater, wereldmuziek, opera, internationale orkesten, kamermuziek, popmuziek enz. Alle genres zijn te zien, dus er is voor ieder wat wils.

 4. 2

  Theater Het Punt

  In Vroomshoop vind je Theater Het Punt. Het theater heeft een volledig vlakke vloer met 246 zitplaatsen. Door de uitschuifbare tribune leent het theater zich voor meerdere doeleinden. Denk hierbij aan concerten, toneeluitvoeringen, modeshows, cabaretvoorstellingen, presentaties en muziekuitvoeringen.

 5. 1

  Theater Hof 88

  Hof 88 is een klein, eigenzinnig theater met een veelzijdig programma. Er zijn regelmatig theatervoorstellingen en muziekuitvoeringen. Ook worden er films vertoond in de theaterzaal.

Wat vind je van dit artikel?