navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 8 leukste evenementen in augustus. Leef je uit!

 • Leestijd 3
 • Gelezen 2713 keer

Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. Feest mee op één van de vele festivals. Ga kamperen midden in de stad óf laat je meeslepen in Mediterrane sferen in Twente. We hebben de leukste evenementen in augustus voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier!

 1. 8

  Grolsch Summer Sounds

  Funky Beats en Summer Vibes. Geniet van gezellige zomerse avonden op de Oude markt en onthoud: er mag gedanst worden! Dit jaar kun je op 20 & 27 juli en op 3 & 10 augustus van genieten. De Oude Markt wordt omgetoverd tot een gezellig café met spectaculaire coverbands, DJ's en entertainment!

 2. 7

  Stiftfestival: A Mediterranean Voyage

  Kom in de Mediterrane sferen tijdens het Stiftfestival van 19 t/m 27 augustus. De 19e editie staat in het teken van een reis rond de Middellandse zee. Je wordt meegenomen langs een rijke geschiedenis en vele muziekklanken, van Cádiz tot Caïro en van Turkije tot Sicilië. Het negendaagse klassieke muziekfestival in Twente verbindt traditie met innovatie en jonge talenten met topmusici.

 3. 6

  Melbuul'ndagen

  Voor de 45e keer bruist het centrum van Borne tijdens de Melbuul’ndagen! Het laatste volle weekend van augustus staat dan weer in het teken van talloze activiteiten en gezelligheid. Geniet dagenlang van straatartiesten, de gevarieerde kramen van de braderie, Borne culinair, het kidsevent, energieke bands in de avond en nog veel meer!

 4. 5

  VRIJ Festival

  Voel je vrij tijdens de gekste vrijdagmiddagborrel van Nederland. Een knaller van een borrel, steevast op een bijzondere locatie in Enschede. Van een militair vliegveld tot een voormalig postkantoor. Geen locatie is te gek. Maak je klaar voor een vrijmibo die je nooit meer gaat vergeten. Het mooiste? De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Met o.a.: Snollebollekes, Marco Schuitemaker, Paul Sinha, Henk Dissel en nog veel meer!

 5. 4

  Kamperen op het van Heekplein

  Unieke kans! Slaap in je eigen camper midden op het H.J. van Heekplein in Enschede. Haal al je kampeerspullen uit de kast, neem je zaklamp en slaapzak mee en verplaats de natuur midden in de stad. Durf anders te zijn en beleef een onvergetelijk stadsavontuur!

 6. 3

  Boeskool is Lös

  Het Oldenzaalse zomerfeest " De Boeskool is Lös", met 170.000 bezoekers, maakt zich op voor de nieuwe editie. Grootser, diverser en gezelliger dan ooit te voren! 5 dagen lang is Oldenzaal in de ban van het zomerfeest. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo zijn er o.a. extra koopavonden, een braderie met 250 stands, culinaire hoogstandjes, diverse sportactiviteiten, een kinderrommelmarkt, straatartiesten, het Boeskool Megapark, veel gezellige terrasjes, de handwerkmarkt, de kunstmarkt en nog heel, héél veel meer!

 7. 2

  Onder de Radar Festival

  Nieuwe gezichten en oude vrienden maken van de vliegbasis een paradijs voor house, techno en electro liefhebbers. De verlaten militaire Vliegbasis Twenthe! Oude vliegtuighangars, de verkeerstoren, een strip en natuurlijk die kenmerkende radar. Een betere plek voor een technofestival bestaat er niet. 36 artiesten verdeeld over maar liefst 5 area's. Techno, electro, eclectic, bass, deephouse, dubstep, industrial en zelfs bubbling.

 8. 1

  Episch Hemels Spektakel

  Maak je klaar voor een hoop vallende sterren in Twente in het weekend van 11, 12 en 13 augustus. Er staat namelijk een buitengewone meteorenregen op het programma. Bereid je voor op de Perseïden, een zwerm vallende sterren vernoemd naar het sterrenbeeld waaruit ze lijken te komen.

Wat vind je van dit artikel?