navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 8 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 • Leestijd 3
 • Gelezen 3914 keer

Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. In de maand juni kun je swingen op een festival. Je topatleet aanmoedigen op één de sportevents óf genieten van een bijzondere voorstelling. We hebben de leukste evenementen in juni voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de complete agenda? Bekijk hier!

 1. 8

  Foodfestival Stoer Voer

  Ben je gek op lekker eten en drinken? Kom dan langs! Je kunt weer genieten van de lekkerste gerechten geserveerd uit foodtrucks om weg te spoelen met verrassend craft bier & wijn. Van vis tot vlees, van oesters tot loaded fries en van Churros tot ijs.

 2. 7

  Dauwpop Hellendoorn

  Hét tofste festival in Oost-Nederland. Een twee-daagse festival die uitgegroeid is tot een intiem festival met landelijke allure. Met onder andere Goldband, Merol, Son Mieux, Danny Vera en nog veel meer grote namen.

 3. 6

  CSI Twente

  Zie de wereldtop spring- en dressuurruiters schitteren op de CSI Twente in Geesteren. Het belooft wederom een bijzondere editie te worden op het vernieuwde Equastrian Park Erve Maathuis. Een historische gegroeide mix van sport, business, cultuur en entertainment.

 4. 5

  UEFA Nations League

  Yes! De Nations League Finale speelt zich af in Nederland en jawel ook twee wedstrijden in De Grolsch Veste. Met op donderdag 15 juni de wedstrijd Spanje - Italië. Op zondag 18 juni de troostfinale. Voorafgaand aan de wedstrijden is er een Fan Meeting Point in het Volkspark, vol met activiteiten en kun je op de foto met de Nations League beker.

 5. 4

  DHLOMO

  Thuiswedstrijd van een legendarische Tukker! Erve Asito is het decor van een kleurrijk en muzikaal theaterspektakel over de legendarische Zuid-Afrikaanse Darius Dhlomo; voetballer, bokser en muzikant die in Twente zijn thuis vond. Voor iedereen vanaf 10 jaar met livemuziek, zang, dans, eten & drinken. Én meer dan 100 spelers uit Oost-Nederland!

 6. 3

  Shakespeare open air: KING LEAR

  Na het succes van de voorstellingen MacBeth en Hamlet is dé Duits-Nederlandse emseble King's Men terug met een ijzersterke voorstelling King's Lear. Een tijdloze klassieker, gespeeld met hartveroverende energie en spelplezier. Over ouder worden en het verlies van macht.

 7. 2

  Twickel Jazz Event

  Hoeve de Haar organiseert samen met Freek Nietsch het allereerste open air Twickel Jazz Event. Het belooft een swingende en gezellig avond te worden. Met swing, Blues en improvisatie geeft het Peter Beets Sextet een nieuwe draai aan de muziek van klassieke componisten. met zijn virtuoze pianospel tilt hij de musici naar een hoger niveau. Waar de leden van de Band zich graag laten uitdagen door hun leider, is het voor hem zelf een eer om te spelen met de top van de nieuwe Jazz generatie.

 8. 1

  Triathlon Holten

  Een internationaal evenement dat staat als een huis. Dit jaar is Holten opnieuw het strijdtoneel van elite atleten wat zorgt voor een groot spektakel op topniveau. Ook met een boordevol sportief en feestelijk programma, waar je zeker bij wil zijn!

Wat vind je van dit artikel?