navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 9 leukste evenementen van Twente in mei.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 2969 keer

Uit in Twente. Want één ding is zeker, er is altijd wat te doen in Twente. De maand mei staat bekend om de fietsmaand. Vroeg opstaan om te gaan dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Of swingen tijdens Bevrijdingsdag. We hebben de leukste evenementen in mei voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de complete agenda? Bekijk hier!

 1. 9

  Spetterende meivakantie bij museum Natura Docet

  De meivakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Kijk je ogen uit tijdens demonstraties of steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens workshops. Roets heen en weer met de kabelbaan, ga op jacht naar waterbeestjes in de vijvers, maak een reis door de tijd met een toffe sticker speurtocht of plof lekker neer op het terras met een kop koffie, tosti of een ijsje.

 2. 8

  Stift Musical Encounters

  Meer dan twintig talentvolle deelnemers, studenten uit binnen- en buitenland, hebben zich aangemeld en duiken zes dagen onder in een intensief programma van individuele masterclasses en kamermuziek. Het recept voor de Encounters!

 3. 7

  Maker Festival Twente

  Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Maker Festival in Roombeek. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zelf mee. 'Knuffel' of 'aai' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis via Augmented Reality en onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op ontdekkingsreis in het MuseumLab. Ook buiten gebeurt er heel veel! Eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Kom het vooral zelf ontdekken

 4. 6

  Vier de vrijheid!

  Op donderdag 5 mei is het weer tijd voor bevrijdingsdag. En wat is er nou leuker om je vrijheid te vieren op een festival? De beste artiesten komen naar Enschede: ga op de Vluchtstrook met Antoon, word stapelgek op de Bankzitters en doe een dansje met La Fuente.

 5. 5

  Ronde van Overijssel

  Op zaterdag 6 mei is de 69ste editie van Overijssels Mooiste, een spannend wielerevenement met een uitgebreid programma voor iedereen die van wielrennen houdt. De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt het wielerevenement plaats op de eerste zaterdag in mei. Met de finish net buiten Rijssen.

 6. 3

  Freshtival

  Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en alle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

 7. 2

  Pinksterbruidjes in Borne

  In Borne hebben is er een prachtig stukje immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes! Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus-Martina.

Wat vind je van dit artikel?