navigatie overslaan

Doe-tips

Lammetjes kijken in de lente in Twente; hier kun je ze vinden.

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 15091 keer

Bij de lente horen natuurlijk lammetjes! Het is zo leuk om ze te zien springen en spelen in de wei. Je kunt de lammetjes van dichtbij bekijken en zelfs aaien tijdens de Lammetjesdagen. Ben je benieuwd naar schaapskooien of kinderboerderijen in Twente? Lees dan snel verder.

 1. 5

  Schaapskudde Sallandse Heuvelrug

  Pasgeboren lammetjes kijken, het schaapscheerdersfeest, wandelen, fietsen; rondom de Schaapskooi is van alles te zien en te beleven. Sinds 2018 kent het gebied weer een permanente schaapskudde. De Drentse heideschapen trekken een groot deel van het jaar met een herder rond. Zo blijft het cultuurhistorische landschap behouden. Een bezoek aan deze bijzondere plek op de Sallandse Heuvelrug is zeker de moeite waard. Van harte welkom!

 2. 4

  Schaapskudde op de Borkeld

  In het fraaie natuurgebied “De Borkeld” bij Markelo graast een kudde Drentse Heideschapen. Deze schapen worden ingezet om door middel van begrazing het natuurgebied te onderhouden. Het is zeker de moeite waard om tijdens een wandel- of fietstocht de herder met zijn kudde te bezoeken. Ontdek alles over de grazende schapen en lammetjes en luister naar de mooie verhalen verteld door de herder.

 3. 3

  Schaapskooi Horstervennehoes

  Haaksbergen heeft een uitgebreide schaapskudde die in de zomerperiode (mei t/m oktober) te vinden is op het Haaksbergerveen. De rest van het jaar loopt de kudde in de omliggende weilanden. De kudde bestaat momenteel uit ongeveer 450 volwassen dieren en 25 geiten. Rond Pasen is er de Lammetjesdag als leuke gezinsactiviteit. Daarnaast wordt er jaarlijks in juni een schaapscheerdersfeest georganiseerd. In oktober zijn de wedstrijden schapendrijven echte publiekstrekkers.

 4. 2

  Schaapskooi Stroothuizen

  Weggestopt tussen bossen, vennen en heide ligt de schaapskooi Stroothuizen. Het gebied lijkt zo weggelopen uit een sprookje. Schapen lopen er vrij rond en nostalgische lekkernijen maken van een bezoek een feest. De Schaapskooi Stroothuizen is zo gebouwd dat schaap, mens en natuur in perfecte harmonie kunnen samenkomen en genieten.

 5. 1

  Schaapskooi Wierdense Veld

  Tussen de lagere stuwwallen van Wierden en Hoge Hexel ligt Het Wierdense veld. Hier vind je de schaapskooi. Vanaf de uitkijktoren achter de schaapskooi valt goed op hoe weids het landschap is. In de zomer zou je zomaar eens een kudde schapen voorbij kunnen zien komen. De schapenherders sturen hun levende grasmaaiers op pad om vergrassing van de heide tegen te gaan.

Wat vind je van dit artikel?