1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Lammetjes kijken in de lente in Twente

  Bij de lente horen natuurlijk lammetjes! Het is zo leuk om ze te zien springen en spelen in de wei. Je kunt de lammetjes van dichtbij bekijken en zelfs aaien tijdens de Lammetjesdagen (deze gaan dit jaar niet door i.v.m. corona). Ben je benieuwd naar schaapskooien of kinderboerderijen in Twente? Lees dan snel verder.

 2. 4/4

  4.

  Schaapskudde op de Borkeld

  In het fraaie natuurgebied “De Borkeld” bij Markelo graast een kudde Drentse Heideschapen. Deze schapen worden ingezet om door middel van begrazing het natuurgebied te onderhouden. Het is zeker de moeite waard om tijdens een wandel- of fietstocht de herder met zijn kudde te bezoeken. Ontdek alles over de grazende schapen en lammetjes en luister naar de mooie verhalen verteld door de herder.

 3. 3/4

  3.

  Schaapskooi Stroothuizen

  Weggestopt tussen bossen, vennen en heide ligt de schaapskooi Stroothuizen. Het gebied lijkt zo weggelopen uit een sprookje. Schapen lopen er vrij rond en nostalgische lekkernijen maken van een bezoek een feest. De Schaapskooi Stroothuizen is zo gebouwd dat schaap, mens en natuur in perfecte harmonie kunnen samenkomen en genieten.

 4. 2/4

  2.

  Schaapskudde Haaksbergen

  Haaksbergen heeft een uitgebreide schaapskudde die in de zomerperiode (mei t/m oktober) te vinden is op het Haaksbergerveen. De rest van het jaar loopt de kudde in de omliggende weilanden. De kudde bestaat momenteel uit ongeveer 450 volwassen dieren en 25 geiten. Rond Pasen is er de Lammetjesdag als leuke gezinsactiviteit. Daarnaast wordt er jaarlijks in juni een schaapscheerdersfeest georganiseerd. In oktober zijn de wedstrijden schapendrijven echte publiekstrekkers.

 5. 1/4

  1.

  Kinderboerderij Dondertman

  Kom schapen knuffelen op Kinderboerderij Dondertman. Net als de geiten staan de schapen in de knuffelweide. Naast allerlei dieren die je kunt bewonderen en knuffelen op deze kinderboerderij worden er ook nog eens allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals een ezeltocht!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Binnenkijken bij

  Kom tot rust bij de Wellnessboutique van De Wilmersberg in De Lutte.

  Geschreven door Maryke
 2. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter