navigatie overslaan

Doe-tips

6x favoriete speelbossen en natuurspeeltuinen in Twente

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 17144 keer

Als het zonnetje schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 1. 6

  Speelbos ’t Klauterwoud (Hof Espelo)

  Onze persoonlijke favoriet is toch wel ‘t Klauterwoud van Hof Espelo. Eerst een rondje wandelen en afsluitend nog even klimmen.

 2. 5

  Avatarz

  Zoek je nog een leuke uitdaging met het gezin? Al eens gedacht aan AvaTarz, met het grootste klimparcours van Nederland? De echte durfals kunnen hier hun hart ophalen op het hoogste parcours, de kleine durfals kunnen nog even oefenen op het laatste parcours. En de ouders laten zich natuurlijk niet kennen en klimmen gezellig mee. Toch?

 3. 4

  Speelbospad Sallandse Heuvelrug

  Ook deze mag niet in het rijtje ontbreken. Het speelbospad is een 2 kilometer lange route door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. De prachtige natuur gecombineerd met een lekker warm drankje bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug maken deze wandeling tot een heerlijk herfstuitje.

 4. 3

  Bos van Daantje Das

  Vanuit Natuurmuseum Holterberg kun je het pad van Daantje Das wandelen. In het museum zijn opdrachtenboekjes verkrijgbaar, waarmee je door het speelbos kunt lopen. Voor de allerkleinsten is er bovendien het Grote Kikkerpad met speeltoestellen.

 5. 2

  Klimbos Rutbeek

  Houden jullie wel van een beetje spanning en avontuur? Dan ben je bij Klimbos Rutbeek aan het juiste adres! Ouders kunnen hier op 5 meter hoogte klimmen, terwijl de kleinste telgen het kinderparcours afleggen. Je klimt en klautert behendig van boom naar boom, via balkjes, planken, netten en kabels. Voor een stoer kinderfeestje kun je hier ook terecht. Ga bijvoorbeeld op survival in het survivalbos!

 6. 1

  Speelbos Hulsbeek

  Bij recreatieplas Het Hulsbeek kunnen de kinderen heerlijk uitrazen in het speelbos. Vanaf P1 wandel je het terrein op en zo links het bos in. Hier kunnen ze de hindernissen over het water nemen, van de glijbanen roetsjen, door tunnels kruipen en van de kabelbaan zwieren.

Wat vind je van dit artikel?