1. 0/7
  '

  Doe-tips

  7x favoriete speelbossen en natuurspeeltuinen in Twente

  Geschreven door

  Lotte

  In de herfst kunnen we vaak nog geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door die mooie gekleurde blaadjes schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 2. 7/7

  7.

  Speelbos ’t Klauterwoud (Hof Espelo)

  Onze persoonlijke favoriet is toch wel ‘t Klauterwoud van Hof Espelo. Eerst een rondje wandelen en afsluitend nog even klimmen. Als je geluk hebt, is het bezoekerscentrum geopend voor een lekkere warme choco met slagroom.

 3. 6/7

  6.

  Avatarz

  Zoek je nog een leuke uitdaging met het gezin? Al eens gedacht aan AvaTarz, met het grootste klimparcours van Nederland? De echte durfals kunnen hier hun hart ophalen op het hoogste parcours, de kleine durfals kunnen nog even oefenen op het laatste parcours. En de ouders laten zich natuurlijk niet kennen en klimmen gezellig mee. Toch?

 4. 5/7

  5.

  Speelbospad Sallandse Heuvelrug

  Ook deze mag niet in het rijtje ontbreken. Het speelbospad is een 2 kilometer lange route door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. De prachtige natuur gecombineerd met een lekker warm drankje bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug maken deze wandeling tot een heerlijk herfstuitje.

 5. 4/7

  4.

  Bos van Daantje Das

  Vanuit Natuurmuseum Holterberg kun je het pad van Daantje Das wandelen. In het museum zijn opdrachtenboekjes verkrijgbaar, waarmee je door het speelbos kunt lopen. Voor de allerkleinsten is er bovendien het Grote Kikkerpad met speeltoestellen.

 6. 3/7

  3.

  Klimbos Rutbeek

  Houden jullie wel van een beetje spanning en avontuur? Dan ben je bij Klimbos Rutbeek aan het juiste adres! Ouders kunnen hier op 5 meter hoogte klimmen, terwijl de kleinste telgen het kinderparcours afleggen. Je klimt en klautert behendig van boom naar boom, via balkjes, planken, netten en kabels. Voor een stoer kinderfeestje kun je hier ook terecht. Ga bijvoorbeeld op survival in het survivalbos!

 7. 2/7

  2.

  Outdoor Challenge Park

  Heerlijk actief zijn in de buitenlucht, dat kan bij Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek. Ze organiseren hier regelmatig toffe activiteiten en je kunt er ook met het gezin terecht. Ga bij lekker weer een vlot bouwen, kajakken of suppen. Liever niet op het water? Je kunt ook meedoen aan een bootcamp les of ultimate apenkooi.

 8. 1/7

  1.

  Speelbos Hulsbeek

  Bij recreatieplas Het Hulsbeek kunnen de kinderen heerlijk uitrazen in het speelbos. Vanaf P1 wandel je het terrein op en zo links het bos in. Hier kunnen ze de hindernissen over het water nemen, van de glijbanen roetsjen, door tunnels kruipen en van de kabelbaan zwieren.

Lotte

Lotte is blogger van Kidsproof.nl in Twente! Met haar 2 kinderen geniet ze van alle leuke uitjes in de regio en ontdekt ze steeds meer. Laat je inspireren!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  De 5 leukste tiny houses in Twente. Klein maar fijn!

 2. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 3. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 4. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

Tip je vrienden

facebook twitter