navigatie overslaan

We verheugen ons allemaal enorm op de zomervakantie. Even rust, genieten van de zon en fijne vakanties. Maar niet alleen voor de zomervakantie is Twente een ideale bestemming, voor alle schoolvakanties in alle seizoenen zijn genoeg activiteiten voor kinderen. We zullen niet gaan inspelen op je vliegschaamte. Maar een dagje weg of vakantie in Twente voelt ook als buitenland. Al is het maar om onze taal.

Kom op trek je sportschoenen aan, leg je Ipads aan de kant en ga mee naar buiten! Omdat we steeds minder tijd hebben, spelen kinderen minder buiten dan vroeger. Daar moeten we verandering in brengen want er is niets zo fijn als lekker actief bezig zijn in de natuur. Zwemmen, op de camping, of speelbos. In Twente zijn genoeg leuke buitenactiviteiten, alleen voor je kind of juist voor jullie samen. Ook met slecht weer! Hier ervaar je weer even waar het leven echt om draait en wat er toe doet voor je kind. En na die tijd? Eten bij de meest kindvriendelijke restaurants in Twente.

Op vakantie bij de boer

In Twente vind je nog veel oude boerderijen die vaak op de mooiste plekken in de regio liggen. Vaak zijn deze boerderijen vrij gelegen, midden in de prachtige Twentse natuur. Een aantal erfeigenaren maakt daar slim gebruik van en biedt je de mogelijkheid om op hun erf het ware Twentse boerenleven te ervaren. Vaak zijn deze boerderijcampings kleinschalig opgezet waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst. Omdat de camping zich meestal in de buurt van het agrarische bedrijf van de Twentse boer bevindt, kunnen de kinderen lekker buiten spelen en af en toe een kijkje nemen bij de dieren. In Twente komen ook steeds meer stallen, schuren of delen van boerderijen leeg te staan, vaak op de mooiste plekjes. Naast dat je in deze lodges heerlijk kunt ontspannen, krijg je een inkijkje in het leven op het platteland. Een greep uit onze favoriete Twentse boerencampings en lodges >

TIPS & VERHALEN VOOR HET HELE GEZIN

Bekijk de totale agenda

Kindvriendelijke evenementen

#visittwente