We verheugen ons allemaal enorm op de zomervakantie. Even rust, genieten van de zon en fijne vakanties. Maar niet alleen voor de zomervakantie is Twente een ideale bestemming, voor alle schoolvakanties in alle seizoenen zijn genoeg activiteiten voor kinderen. We zullen niet gaan inspelen op je vliegschaamte. Maar een dagje weg of vakantie in Twente voelt ook als buitenland. Al is het maar om onze taal.

Leuk voor een dagje uit

 1. Natuurmuseum Holterberg

  Natuurmuseum Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland …

 2. Avatarz

  Dacht je dat de Nederlandse bossen saai zijn? Kom dan eens naar AvaTarZ bij Oldenzaal en Het …

Lekker actief in de natuur

Kom op trek je sportschoenen aan, leg je Ipads aan de kant en ga mee naar buiten! Omdat we steeds minder tijd hebben, spelen kinderen minder buiten dan vroeger. Daar moeten we verandering in brengen want er is niets zo fijn als lekker actief bezig zijn in de natuur. Zwemmen, op de camping, of speelbos. In Twente zijn genoeg leuke buitenactiviteiten, alleen voor je kind of juist voor jullie samen. Ook met slecht weer! Hier ervaar je weer even waar het leven echt om draait en wat er toe doet voor je kind. En na die tijd? Eten bij de meest kindvriendelijke restaurants in Twente.

Tips & verhalen voor het hele gezin

 1. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 17 winteruitjes met kinderen in Twente

  geschreven door Yvette
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 10 uitjes met kinderen in Twente

  geschreven door Yvette
 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente

  geschreven door Yvette
 4. Slaaptijd!

  Buiten wakker worden... Nou ja, bijna buiten! Thuiskomen in Twente.

 5. Slaaptijd!

  De 5 mooiste groepsaccommodaties in Twente voor 10 tot 19 personen

  geschreven door Maryke
 6. Doe-tips

  5 Leuke familie uitjes in Overijssel waar je ook nog eens lekker kunt eten

  geschreven door Maryke
 7. Doe-tips

  5 Twentse tips voor coronaproof uitjes of vakantie op 1,5 m.

 8. Doe-tips

  CuliTour: zie, hoor, ruik en proef Twente vanuit je eigen mobiele restaurant

Kindvriendelijke evenementen

Op vakantie bij de boer

In Twente vind je nog veel oude boerderijen die vaak op de mooiste plekken in de regio liggen. Vaak zijn deze boerderijen vrij gelegen, midden in de prachtige Twentse natuur. Een aantal erfeigenaren maakt daar slim gebruik van en biedt je de mogelijkheid om op hun erf het ware Twentse boerenleven te ervaren. Vaak zijn deze boerderijcampings kleinschalig opgezet waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst. Omdat de camping zich meestal in de buurt van het agrarische bedrijf van de Twentse boer bevindt, kunnen de kinderen lekker buiten spelen en af en toe een kijkje nemen bij de dieren. In Twente komen ook steeds meer stallen, schuren of delen van boerderijen leeg te staan, vaak op de mooiste plekjes. Naast dat je in deze lodges heerlijk kunt ontspannen, krijg je een inkijkje in het leven op het platteland. Een greep uit onze favoriete Twentse boerencampings en lodges >

Kinderuitjes in overvloed!

Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows. Twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen, een waterspeelpark met zonnige ligweide en nog veel meer! Is het slecht weer? De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. De Museumfabriek is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. Of maak kennis met de wonderen van de natuur en ervaar de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld. Elke zaal heeft z’n eigen verhaal bij Wonderryck. De leukste uitjes vind je hier op een rij!