navigatie overslaan

Doe-tips

6 Indoor familie uitjes in Twente, Overijssel

 • Leestijd 4 min
 • Gelezen 11232 keer

In Twente is het hele jaar door van alles te zien en te doen. Misschien kom je er voor het eerst en klinkt dit interessant, maar weet je niet waar te zoeken. En misschien kom je uit Twente en weet je wel dat ‘jouw’ regio veel te bieden heeft, maar komt het er gewoon nooit van. Gefeliciteerd, je bent hier helemaal op de juiste plek. Deze website staat namelijk boordevol tips en inspiratie. Het kan allemaal in Twente, want in Twente doe je precies waar jij zin in hebt. Op deze pagina vind je de 6 meest gezellige, actieve, leerzame en/of spannende indoor familie uitstapjes in Twente. Duik erin, laat je verrassen, boek, reserveer, plan en stap die auto in, die fiets op of pak de benenwagen.

 1. 6

  Museum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp

  Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Ik bezoek het met mijn jongens zo eens per jaar. Meestal gaan we tijdens de vakantie op avontuur, dan ontdekken we een wereld vol opgezette dieren en fossielen. Dit familie uitje is binnen, dus weer of geen weer, een heerlijke plek om een 3D-natuurfilm te kijken of een groeiende boom te worden in het Funky Forest. En wie weet heb je geluk, als je durft. Ravi, mijn oudste mocht tijdens een bezoekje Loesje, de levensechte python, vasthouden. Heb je alles gezien? Geniet dan van een drankje of een heerlijke lunch in het tuincafé. Sla de museumwinkel, waar je een doosje haaientanden of een prachtig boek koopt, zeker niet over.

 2. 5

  Oyfo tecniekmuseum in Hengelo

  Oyfo Kunst en Techniek is een samenvoeging van Techniek museum Heim, CREA Centrum voor kunsteducatie en de Muziekschool. Bij Oyfo geloven ze erin dat iedereen creatief is. Dat je creativiteit kunt stimuleren, ontwikkelen en cultiveren. Dit zie je overal terug. Zo geeft het museum in Hengelo een beeld van de Twentse Industrie op een interactieve manier. Je komt er allerlei interessante ronkende machines tegen die je zelf in beweging mag zetten. Ook kun je games spelen en iedere 3e zondag van de maand is er een Doe- & draaidag. Tijdens iedere schoolvakantie kun je Doepakketjes maken. Ja, dit is echt een super leuk en leerzaam familie uitje met kinderen.

 3. 4

  Kids City, indoor speeltuin Borne

  Kids City is een binnenspeeltuin voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Deze piraten gethematiseerde accommodatie is een prima plek voor een familie uitje met kids. Die kids duiken de grote speeltuin in en zie je zo goed als niet meer terug. Voor de kleintjes van 0 t/m 4 jaar is er een ‘pamperzone’, want die kleine piraatjes wil je natuurlijk niet uit het oog verliezen. Kinderen kunnen zich laten schminken als een piraat, lekker dansen met de dj-piraat en chillen in de kinderbioscoop. Ondertussen drink jij een kopje koffie of bestel je iets van de uitgebreide menukaart. Wil je er echt een dagje weg met familie van maken? Kids City heeft ook verschillende ruimtes die apart te reserveren zijn in combinatie met verschillende arrangementen.

 4. 3

  Preston Palace in Almelo

  Preston Palace is een all-inclusive Family Resort met verrassende faciliteiten voor het hele gezin. Hier hoeft jouw familie zich echt geen moment te vervelen. Je gelooft het nooit, maar er is een complete kermis, een midgetgolf- en bowlingbaan, een bioscoop, subtropisch zwemparadijs, een wellness, een automatenruimte en nog veel en veel meer, allemaal onder één dak! Ook kun je een terrasje pakken onder het genot van gezellige live muziek of een drankje doen in een thema bar, allemaal beschikbaar in het all-inclusive assortiment. Je hoeft zelfs niet meer naar huis en kunt blijven overnachten, bijvoorbeeld in een heerlijke accommodatie met jacuzzi!

 5. 2

  ZERO55 in Enschede

  Bij Zero55 kun je allemaal coole dingen doen, zoals E-karten, lasertaggen of klimmen op de interactieve klimwand. Je kunt ook verschillende games spelen of proberen te ontsnappen uit één van de uitdagende Escape Rooms. Het is mogelijk om deze activiteiten los te doen, maar je kunt ook een combideal boeken of, wanneer je met meer mensen bent, een arrangement. Heb je geen zin (meer), dan is het restaurant het beste plekje om te gaan zitten. Hier bekijk je de races vanachter het raam en kan je een snelle hap bestellen. Van april tot en met september bieden ze zelfs lekkere barbecue arrangementen aan, waarbij je zelf de grillmeister bent!

 6. 1

  Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen

  De meeste escaperooms zijn voor volwassenen, maar Escaperoom Hof te Langelo is ook voor kinderen. Én tegelijkertijd leuk voor volwassenen. Daarom een perfect uitje voor een dagje weg met familie. De Escaperoom zit op een prachtige boerderij in Haaksbergen. Tussen de stallen krijg je de uitleg en daarna ga je een voormalige stal, nu omgebouwd tot escaperoom in. Het thema is een boerderij waar het al meer dan 200 jaar spookt. Veel te eng? Dan kun je curlen met Kazen, een GPS spel doen of de helemaal niet enge mobile mini escaperoom uittesten.

Wat vind je van dit artikel?