navigatie overslaan

Doe-tips

Activiteiten voor kinderen om de zomervakantie tot één groot succes te maken.

 • Leestijd 3
 • Gelezen 9165 keer
 • Geschreven door Nicoline

We verheugen ons allemaal enorm op de zomervakantie. Even rust, genieten van de zon en fijne vakanties. Maar eenmaal terug van vakantie, duurt de schoolvakantie voor kinderen toch wel erg lang. Vriendjes en vriendinnetjes zijn nog op vakantie en jouw kinderen beginnen zich ondertussen flink te vervelen. Geen nood. Wij hebben ons uiterste best gedaan om de leukste zomervakantie-activiteiten voor kinderen, te verzamelen. Er zitten genoeg leuke activiteiten, evenementen en tips bij om van deze vakantie, één groot succes te maken. Let op! Onderstaande tips zijn niet up-to-date voor 2023.

 1. 7

  Van Hellendoorn naar Neede met treintje Bello

  De nieuwe Bello kreeg luchtbanden zodat hij over de weg kon rijden. In juli en augustus rijdt treintje Bello wekelijks vanaf diverse verblijfsaccommodaties in Hellendoorn naar het centrum van Nijverdal. Daar aangekomen hebben jullie even de tijd om het centrum te bezoeken en een ijsje te eten, voordat treintje Bello weer terugrijdt.

 2. 6

  Rijden op de trekker

  De Agrifair is een vier dagen durend event waar loonwerkers en boeren uit de omgeving tegen elkaar strijden. Op zaterdag gaat het dan echt om de knikkers en strijden ze tegen elkaar tijdens de trekkersleep, een soort surfen door de drek achter een tractor. Daarnaast zijn er indrukwekkende motorcross demonstraties, vogelschietwedstrijden, autorodeo en trekkertrekwedstrijden.

 3. 5

  Meer luchtballonnen dan je kunt tellen

  De Twente Ballooning, waarbij ontelbaar veel luchtballonnen worden opgelaten, is een 3-daags evenement waarbij er veel leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Jouw kind kan bijvoorbeeld een paraglider van dichtbij bekijken, spuiten met de brandspuit van een oldtimer brandweerwagen of een kijkje nemen in de luchtballon.

 4. 4

  Wij Bouwen de Toekomst

  De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Wat komt er allemaal kijken bij het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Dat laten ze deze zomer allemaal zien bij Wij Bouwen de Toekomst. Kinderen mogen dat zelf beleven! De jonge bezoekers kunnen een materialenpaspoort halen, ontdekken hoe het is om een graafmachine te bedienen, kunnen zich uitleven op een verkeerspark en gaan natuurlijk zelf aan de slag met het bouwen van een huis.

 5. 3

  Kanoën in het donker

  Terwijl de zon langzaam ondergaat, varen jij en jouw kind met de kano uit. Enorm spannend want als jullie terugkomen is het al helemaal donker. In één uur kanoën jullie bij de Wilgenweard over de rivier de Regge. Je ziet de vogels massaal terugkeren naar de bomen, waar ze zich gereed maken voor de nacht en de nachtdieren ontwaken.

 6. 2

  Word jij deze zomer een dappere detective?

  Sluip door het museum, zoek bewijzen en los de moord op het schaap op! Gewapend met een echt detective dossier ga je door het hele museum op zoek naar bewijsmateriaal, lukt het jou om het grote mysterie op te lossen?

 7. 1

  Zandsculpturen

  Topkunstenaars uit verschillende landen maken elk jaar opnieuw verbazingwekkende zandsculpturen in de Engelse tuin rondom Kasteel Warmelo. Dit keer is het thema Nederlandse gebruiken en gewoonten. Tip: ga speuren. Voor kinderen is er dit jaar een speurtocht uitgezet door het park en langs de zandsculpturen. Elke maand zijn er vijf winnaars die een leuke prijs krijgen!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.