1. 0/9
  '

  Doe-tips

  Activiteiten voor kinderen om de zomervakantie tot één groot succes te maken

  Geschreven door

  Nicoline

  We verheugen ons allemaal enorm op de zomervakantie. Even rust, genieten van de zon en fijne vakanties. Maar eenmaal terug van vakantie, duurt de schoolvakantie voor kinderen toch wel erg lang. Vriendjes en vriendinnetjes zijn nog op vakantie en jouw kinderen beginnen zich ondertussen flink te vervelen. Geen nood. Wij hebben ons uiterste best gedaan om de leukste zomervakantie-activiteiten voor kinderen, te verzamelen. Er zitten genoeg leuke activiteiten, evenementen en tips bij om van deze vakantie, één groot succes te maken.

 2. 9/9

  9.

  Kinderen bouwen hun eigen Vikingdorp

  In de zomervakantie organiseert Scoop Welzijn elk jaar, Huttenland. Huttenland is een evenement voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. In een groepje timmert jouw Bob de Bouwer een eigen hut. Aan het einde van de twee weken wordt Huttenland afgesloten met een spetterend feest in het huttendorp.

 3. 8/9

  8.

  Leer alles over de boerderij

  Elke dinsdag kan je met je kind bij zuivelboerderij Kaamps met een rondleiding mee. Boer Herbert vertelt jullie hoe er op de boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende zuivel- en kaasproducten worden gemaakt. Je krijgt een kijkje in de stal bij de koeien en er wordt uitleg gegeven over de melkrobot die de koeien melkt. Van achter glas zien jullie hoe kaas wordt gemaakt.

 4. 7/9

  7.

  Stoere Tukkers met Amerikaanse auto’s

  Dit is voor liefhebbers van het ruigere werk. Kinderen die dol zijn op auto’s en motoren. Op de American Tukkerday in Vroomshoop showen stoere mannen, hun grote Amerikaanse trucks, motoren en trikes. Daarnaast zijn er spectaculaire shows, waar jouw stoere kiddo zwaar van onder de indruk zal zijn. Voor de kleinsten is er een kidscorner met gratis activiteiten en een springkussen.

 5. 6/9

  6.

  Van Hellendoorn naar Neede met treintje Bello

  De nieuwe Bello kreeg luchtbanden zodat hij over de weg kon rijden. In juli en augustus rijdt treintje Bello wekelijks vanaf diverse verblijfsaccommodaties in Hellendoorn naar het centrum van Nijverdal. Daar aangekomen hebben jullie even de tijd om het centrum te bezoeken en een ijsje te eten, voordat treintje Bello weer terugrijdt.

 6. 5/9

  5.

  JeugdViva

  Al 62 jaar organiseren vrijwilligers en welzijnsorganisatie in Enschede, iedere zomervakantie JeugdViva. Zes weken lang kunnen kinderen onder toezicht van de vrijwilligers, elke week bij een speeltuin leuke dingen doen. Denk aan schminken, springen op het luchtkussen, circusacts leren en hutten bouwen. Als het heel warm is, worden er waterglijbanen neergezet en waterpistoolgevechten gehouden.

 7. 4/9

  4.

  Een eigen festival voor kinderen

  Twee dagen lang kun jij met je kind workshops volgens, sport- en spelactiviteiten beleven, shows bekijken en spectaculaire attracties meemaken. Het is Twentes enige festival dat zich volledig op kinderen en hun ouders richt. Kids@thepark is een echt kids lifestyle event waar jullie allemaal veel plezier gaan beleven dus noteer de datum alvast in je agenda.

 8. 3/9

  3.

  Meer luchtballonnen dan je kunt tellen

  De Twente Ballooning, waarbij ontelbaar veel luchtballonnen worden opgelaten, is een 3-daags evenement waarbij er veel leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Jouw kind kan bijvoorbeeld een paraglider van dichtbij bekijken, spuiten met de brandspuit van een oldtimer brandweerwagen of een kijkje nemen in de luchtballon.

 9. 2/9

  2.

  Rijden op de trekker

  De Agrifair is een vier dagen durend event waar loonwerkers en boeren uit de omgeving tegen elkaar strijden. Op zaterdag gaat het dan echt om de knikkers en strijden ze tegen elkaar tijdens de trekkersleep, een soort surfen door de drek achter een tractor. Daarnaast zijn er indrukwekkende motorcross demonstraties, vogelschietwedstrijden, autorodeo en trekkertrekwedstrijden.

 10. 1/9

  1.

  Kanoën in het donker

  Terwijl de zon langzaam ondergaat, varen jij en jouw kind met de kano uit. Enorm spannend want als jullie terugkomen is het al helemaal donker. In één uur kanoën jullie bij de Wilgenweard over de rivier de Regge. Je ziet de vogels massaal terugkeren naar de bomen, waar ze zich gereed maken voor de nacht en de nachtdieren ontwaken.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 2. Doe-tips

  Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

 3. Een moment met

  Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

  Geschreven door Maika
 4. Op eigen wijze

  Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

  Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter