navigatie overslaan

Tips

Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes.

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 9643 keer
 • Geschreven door Yvette

Deze lente iets leuks doen met jouw kinderen? Je hoeft je deze lente niet te vervelen! Ga met Hemelvaart ‘dauwtrappen’ op een tandem, veur mee met de Oldtimer bus door het prachtige coulisselandschap van Noordoost-Twente of ontdek Twente vanuit een kano. Deze lente is het genieten geblazen in Twente! Ga je deze lente iets leuks doen met jouw kinderen? Begin goed voorbereidt aan je avontuur.

 1. 10

  Ontdek de gouden plekjes van Twenterand

  Stap op de fiets en ontdek 12 gouden plekken in de gemeente Twenterand tijdens de beleefdag op Hemelvaart. Op de route is er van alles te beleven en te ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld wijn proeven van echte Den Hamse bodem, de Engsbertsdijkvenen ontdekken met gids of een heerlijk ijsje eten op de boerderij.

 2. 9

  Op pad met Willem de boswachter

  Ga op pad met 'virtuele' boswachter Willem en kom langs verschillende plekken rondom het prachtige natuurgebied het Everloo. Op een ludieke wijze ontvang je allerlei informatie en opdrachten door middel van filmpjes.

 3. 8

  Midgetgolfen in ’t Lutterzand bij Florilympha

  Midgetgolfen, wie kent het niet? Deze midgetgolfbaan ligt aan de rand van natuurgebied ’t Lutterzand en is onderdeel van restaurant Florilympha. En is één van de weinige gravel- midgetgolf banen van Nederland, nostalgie!

 4. 7

  Ontdek Twente vanaf een Kano

  Samen ontspannen peddelen in een Canadese kano? Ga naar de Wilgenweard in Nijverdal en ervaar met jouw gezin de rust en de Twentse natuur. Neem wat lekkers mee voor onderweg en leg onderweg aan voor een gezellig picknick.

 5. 6

  Veuren door Twente per Oldtimer

  Stap in de Oldtimer bus en laat je verrassen door het prachtige coulisselandschap van Noordoost-Twente. Een fraaie tocht over 't Springendal, langs de smokkelpaden van weleer. Beklim de uitkijktoren van de Lohnsberg en geniet van de doorkijkjes bij de beekdalen van Uelsen en Getelo.

 6. 5

  Klimpark Avatarz

  Een bos saai? Ga dan eens naar AvaTarZ! Het grootste klimpark van Nederland, waar kinderen vanaf 6 jaar hun hart op kunnen halen. In dit ecologische klimbos in Deurningen beleef je een geweldig avontuur.

 7. 4

  Kunstmoment Diepenheim

  Benieuwd naar de combinatie kunst en natuur? Bezoek Kustmoment Diepenheim. Maar liefst tien dagen lang vind je op bijzondere locaties in en rondom Diepenheim hoogwaardige en professionele kunstuitingen. Honderd professionele kunstenaars op meer dan veertig locaties kun je veel uiteenlopende kunstuitingen verwachten.

 8. 3

  Pluk je eigen tulpen in één van de pluktuinen

  In Oldenzaal en in Boekelo vind je twee pluktuinen waar je in het voorjaar al kunt plukken. Bij Landwinkel ’t Duvelshofke start het plukseizoen met narcissen, vanaf half april kunnen er zowel bij ’t Duvelshofke (Oldenzaal) als bij de Inspiratiehoeve (Boekelo) tulpen geplukt worden. Leuk voor alle leeftijden!

 9. 2

  Dauwtrappen met een tandem van Actief Twente

  In Twente wordt er tijdens Hemelvaart fanatiek ‘dauw getrapt’. Extreem vroeg stappen de Tukkers op de fiets, als de dauw nog zichtbaar is. Huur op Hemelvaartsdag een tandem bij Actief Twente en ervaar het dauwtrappen op een wel heel bijzonder manier!

 10. 1

  Schatgraven bij Paviljoen ’t Lutterzand

  Natuurgebied 't Lutterzand is ideaal met kinderen. Je klimt er in bomen, speelt er in het water van het riviertje De Dinkel en je speelt er met zand. Of je gaat er op zoek naar een schat. Reserveer bij Paviljoen 't Lutterzand het 'schatzoeken'. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders. Een uitje leuk voor alle leeftijden!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.