1. 0/13
  '

  Doe-tips

  Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes.

  Geschreven door

  Yvette

  Deze lente iets leuks doen met jouw kinderen? Je hoeft je deze lente niet te vervelen! Ga met Hemelvaart ‘dauwtrappen’ op een tandem, slaap in de meivakantie op een verlaten vliegveld of ontdek Twente vanuit een kano. Deze lente is het genieten geblazen in Twente! Ga je deze lente iets leuks doen met jouw kinderen? Begin goed voorbereidt aan je avontuur. Op de meeste locaties is reserveren verplicht, check de desbetreffende website voor de meest recente informatie.

 2. 13/13

  13.

  Midgetgolfen in ’t Lutterzand bij Florilympha

  Midgetgolfen, wie kent het niet? Deze midgetgolfbaan ligt aan de rand van natuurgebied ’t Lutterzand en is onderdeel van restaurant Florilympha. Tijdens de lock-down zijn hier take-away mogelijkheden, zodat jullie na het spelletje midgetgolf samen kunnen genieten van iets lekkers.

 3. 12/13

  12.

  Creëer je eigen Maak Experience!

  Ontdek deze vakantie de nieuwste technieken en coolste uitvindingen met het online programma van de MaakMeeMaand van Tetem én creëer je eigen Maak Experience! Graaf zelf een rivier of maak bergen in een interactieve zandbak, bouw een mini-escaperoom, doe toffe waterproefjes, ontwerp een sticker voor je mobiel of leer coderen. Het kan allemaal!

 4. 11/13

  11.

  Campground Twente: kampeer op een verlaten militair vliegveld

  In de Koude Oorlog was Vliegveld Twente en het bunkerpark een strategische post die dag en nacht zwaar bewaakt was. Van 23 april tot en met de zomervakantie wordt deze unieke locatie omgetoverd tot de meest spannende kampeerplek, met als thema; ‘De Koude Oorlog’. Ervaar een onvergetelijk familie-uitje bij Campground Twente!

 5. 10/13

  10.

  Ontdek Twente vanaf een Kano

  Samen ontspannen peddelen in een Canadese kano? Ga naar de Wilgenweard in Nijverdal en ervaar met jouw gezin de rust en de Twentse natuur. Neem wat lekkers mee voor onderweg en leg onderweg aan voor een gezellig picknick.

 6. 9/13

  9.

  Uit eten vanuit je auto met Take the Way

  Een leuk én vooral lekker uitje waar je alleen je eigen auto voor nodig hebt. Stap met jouw gezin in de auto en toer door Bentelo, Boekelo, Buurse, Haaksbergen en Beckum. Je stopt regelmatig voor de vijf verschillende gangen en om de kinderen even ‘uit te laten’.

 7. 8/13

  8.

  Op zoek naar kabouters in Haaksbergen

  Nieuw is deze kabouterroute voor de allerkleinsten. Vanaf de Watermölle in Haaksbergen start je deze wandeling. Hier koop je het kidspakket met instructies en vervolgens ga je samen op zoek de kabouters. Onderweg kom je allerlei huisjes van de kabouters tegen.

 8. 7/13

  7.

  Knapzakwandeling Landgoed Kaamps

  Wandelen met een doel vinden kinderen altijd leuk! En helemaal met zo’n heerlijke knapzak voor onderweg van Landgoed Kaamps. Als de wandeling ook nog eindigt met een ijsje dan scoor jij helemaal punten! De knapzakroute is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Landgoed Kaamps in Deurningen is een begrip in Twente en een heerlijke plek om wat tijd door te brengen. Hier sta je oog in oog met de koeien en er is een kleine speeltuin. Neem een kijkje in de kaasmakerij of breng een bezoek aan de Landgoedwinkel.

 9. 6/13

  6.

  Klimpark Avatarz

  Een bos saai? Ga dan eens naar AvaTarZ! Het grootste klimpark van Nederland, waar kinderen vanaf 6 jaar hun hart op kunnen halen. In dit ecologische klimbos in Deurningen beleef je een geweldig avontuur.

 10. 5/13

  5.

  Wandelen en picknicken rondom Lageveld Wierden

  Het Lageveld in Wierden is voor alle leeftijden leuk. Perfect op zomerse dagen, met de fijne stranden en het water. Maar ook op zonnige lentedagen is het hier prima vertoeven. Maak samen een wandeling rondom het Lageveld, trap onderweg een balletje of bezoek het kinderspeelbos.

 11. 4/13

  4.

  Pluk je eigen tulpen in één van de pluktuinen

  In Oldenzaal en in Boekelo vind je twee pluktuinen waar je in het voorjaar al kunt plukken. Bij Landwinkel ’t Duvelshofke start het plukseizoen met narcissen, vanaf half april kunnen er zowel bij ’t Duvelshofke (Oldenzaal) als bij de Inspiratiehoeve (Boekelo) tulpen geplukt worden. Leuk voor alle leeftijden!

 12. 3/13

  3.

  Schatgraven bij Paviljoen ’t Lutterzand

  Natuurgebied 't Lutterzand is ideaal met kinderen. Je klimt er in bomen, speelt er in het water van het riviertje De Dinkel en je speelt er met zand. Of je gaat er op zoek naar een schat. Reserveer bij Paviljoen 't Lutterzand het 'schatzoeken'. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders. Een uitje leuk voor alle leeftijden!

 13. 2/13

  2.

  Dauwtrappen met een tandem van Actief Twente

  In Twente wordt er tijdens Hemelvaart fanatiek ‘dauw getrapt’. Extreem vroeg stappen de Tukkers op de fiets, als de dauw nog zichtbaar is. Huur op Hemelvaartsdag een tandem bij Actief Twente en ervaar het dauwtrappen op een wel heel bijzonder manier!

 14. 1/13

  1.

  Dauwrally

  Samen met het gezin genieten van het Twentse landschap: rij Hemelvaartsdag een route van circa 130 km en bewonder al het mooie van Twente! Vertrek vanaf het Wapen van Beckum met een koffie2go, een goed gevulde picknickbox en drinken voor onderweg. Laat je tijdens deze roadtrip verrassen.

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Special

Huifkartocht in Twente bij Erve Hulsbeek

Een tocht van 2 uur over het hele Hulsbeek

Meer verhalen uit Twente

 1. Binnenkijken bij

  Kom tot rust bij de Wellnessboutique van De Wilmersberg in De Lutte.

  Geschreven door Maryke
 2. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter