navigatie overslaan

Doe-tips

De leukste outdooractiviteiten in Twente met je gezin. Lekker samen actief

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 7090 keer
 • Geschreven door Nicoline

Het is weekend, de zon schijnt, je kinderen zitten achter de PlayStation en jij wilt eigenlijk naar buiten. Frisse lucht inademen, genieten van het zonnetje en samen iets leuks doen. Met kinderen kan dat soms lastig zijn maar in Twente zijn er genoeg outdooractiviteiten te beleven. Er is volop afwisselende natuur en er zijn genoeg georganiseerde en ongeorganiseerde activiteiten. De leukste outdoor activiteiten in Twente voor jou en je gezin vind je hier op een rijtje.

 1. 6

  Hoe krijg je je kinderen aan het wandelen?

  De ultieme outdoor activiteit in Twente is wandelen. In Rossum bij het Everloo ga je samen, tijdens een speurtocht, op zoek naar gekleurde vogelkastjes. Terwijl jij geniet van een heerlijke wandeling, is jouw mini op zoek naar de kastjes waarin opdrachten verstopt zitten, die ze alles leren over de specht. Zo leuk is wandelen met kids.

 2. 5

  Klimmen door de toppen van de bomen

  Als je tegen je kinderen zegt dat je een dagje naar het klimbos gaat, kan hun dag niet meer stuk. De uitdaging ligt meer bij ons. Waar kinderen gelukkig worden van klimmen en klauteren, is het voor ons volwassenen toch een hele uitdaging. Maar een beetje ouder laat zich niet kennen en hijst zich samen met de kids, in een klimtuigje.

 3. 4

  Kanoën in Twente

  Achter Ikea in Borne, stap je met zijn drieën of vieren in een kano. Dat is voor velen al spannend genoeg, want recht vooruit kanoën is een kunst op zich. Als je dat voor elkaar hebt, vaar je langs de stranden van Tuinstad de Bornsche Maten en de Stroomesch, richting de natuurlijke vistrappen, naar Landgoed Weleveld. Houden jullie het droog deze kanotocht?

 4. 3

  Buiten Karten

  Ben je wel graag buiten maar heb je niet zo’n zin om je in het zweet te werken? Ga dan lekker karten en laat de 200CC Briggs & Stratton motoren, het werk doen. In je racepak inclusief helm, cross jij de 650 meter lange outdoor kartbaan rond. In de scherpe haarspeldbochten en langs de chicanes show jij je raceskills. Karten in Twente doe je bij Partycentrum Het Nieuwe Schwarzwald in Rijssen.

 5. 2

  Lasergamen in het Twentse bos

  Dat je binnen kan lasergamen wisten we wel, maar tegenwoordig kun je in Twente ook outdoor lasergamen. Gehuld in een echt camouflagepak met bijpassende pet, ren je door het bos, op zoek naar de vijand. Outdoor lasergamen is megaspannend en ook ontzettend leuk om met kinderen te doen, want een laserstraal doet, in tegenstelling tot een paintball kogel, geen pijn.

 6. 1

  Buiten zwemmen in Twente

  In Twente hebben we drie geweldige natuurzwemvijvers waar iedereen, van 0 tot en met hoog bejaard, zich vermaakt. Vind je het bijvoorbeeld, gezellig om rustig met je gezin tussen het riet te liggen, dan is het Rutbeek de ideale zwemvijver, met de vele rustige bochten en hoge rietpartijen. Ga je met kleine kinderen zwemmen? Het Hulsbeek heeft een peuter- en kleuterbad.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.