navigatie overslaan

Doe-tips

Sinterklaasintochten in Twente: Een Feest voor Jong en Oud

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 250 keer

In Twente brengen de Sinterklaasintochten jaarlijks vreugde en plezier voor het hele gezin. Op zaterdag 18 november zorgt de komst van de goedheiligman en zijn enthousiaste Pieten voor een feestelijke tijd waarin families samen genieten. Vier dit op de kade terwijl de Sint zijn entree maakt in Twente.

 1. 7

  Almelo

  Na aankomst met De Stoomboot zal de Sint met zijn Pieten rond 13:30 in een heuse stoet een rondrit door de stad maken, Ondertussen begint dan ook het programma op de Koornmarkt, met danspieten, zangpieten en meer! Wie weet komt Sinterklaas daar ook nog even op het podium. Ter afsluiting zal hij met de Burgemeester het Huis van Sinterklaas openen.

 2. 6

  Oldenzaal

  Zoals ieder jaar komt de Sint ook naar Oldenzaal en zal welkom worden geheten door de burgemeester. De winkels zijn tevens geopend. Kom ook gezellig naar de intocht vanaf 13:30 om sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten...

 3. 5

  Enschede

  Sinterklaas komt weer in het land en slaat de binnenstad van Enschede natuurlijk niet over. Hij komt om 11:00 aan in de haven om vervolgens iedereen toe te zwaaien vanaf het balkon van het stadshuis om 14:05.

 4. 4

  Hengelo

  Dit jaar komt Sint Nicolaas om 14:00 aan op het station om daarna met +/- 160 roetveegpieten en 8 sint en piet praalwagens door de stad te trekken. De intocht wordt van muziek voorzien door diverse Pieten blaaskapellen en de TFO fanfare. Tevens zal de Spaanse schonen met Herauten niet ontbreken.

 5. 3

  Ootmarsum

  Een wel hele creatieve Sinterklaas in Ootmarsum, dat kan ook niet anders in dit kunststadje. De sint komt om 15.00 uur aan in het centrum van Ootmarsum waar hij op het balkon van het voormalige stadhuis iedereen zal verwelkomen. De Sint en de Pieten vertrekken om 14.45 uur vanaf de Kuiperberg onder begeleiding van de Harmonie Caecilia richting het centrum. Je bent van harte welkom.

 6. 2

  Haaksbergen

  Niet met de boot maar met de trein. De Stoomtrein met daarin de Sint en zijn Pieten arriveert om 14.00 op station Museum Buurtspoorweg. Daar wachten burgemeester Welten, de Haaksbergse Harmonie en heel veel kinderen en ouders hen op voor een warm welkom in Haaksbergen.

 7. 1

  Denekamp

  Trek je pietenpak uit de gast en geef Sinterklaas een warm welkom in Denekamp! Kom met je hele familie naar het Nicolaasplein om de Goedheiligman en z'n Pieten te verwelkomen in Denekamp om 12:00.

Wat vind je van dit artikel?