navigatie overslaan

Doe-tips

Ipads uit. De 6 vetste kids uitjes in de natuur volgens Yvette van vettt.nl

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 10139 keer
 • Geschreven door Yvette

Als we Yvette vragen naar haar tips om met kinderen in de Twentse natuur te spelen, antwoordt ze: “Tips genoeg! In de weekenden vind ik het leuk als we een familie-uitje maken. We koppelen er dan een soort verrassing voor de kinderen aan vast. Bijvoorbeeld een wandeling maken, naar een restaurant met een gave speeltuin voor de kinderen.” Lees hier welke tips Yvette heeft om lekker naar buiten te gaan met je kinderen.

 1. 6

  Wandelen bij sprookjeskasteel Twickel

  “Op het landgoed Twickel kun je prachtig door de bossen wandelen. De wandelroutes lopen om en rond het kasteel, dat heeft voor kinderen iets magisch omdat het lijkt op een ridder- en prinsessenkasteel. De hond is ook toegestaan. Na het wandelen, gaan we altijd naar restaurant het Hoogspel. Daar drinken wij lekker een wijntje, terwijl de kinderen spelen in de grote speeltuin.”

 2. 5

  Schat zoeken in het Lutterzand

  "Voor 17,50 euro per gezin, krijgen je kinderen een metaaldetector en een Ipad mee. Via een route op de Ipad, kunnen ze op zoek naar de gouden munten. Er rijdt trouwens een treintje door het Lutterzand: de Lutterzandexpress. Dat is ook geschikt voor kinderen in een rolstoel.”

 3. 4

  Klimmen en klauteren in het Nijverdalse speelbos

  Het speelbos aan de rand van de Sallandse Heuvelrug is helemaal aangelegd voor kinderen en heeft dus niets met wandelen te maken. Kinderen kunnen langs de route hutten bouwen, in een dassenburcht spelen, klimmen en klauteren en door de bomen slingeren. Hoe leuk is dat! Bij het Buitencentrum zijn er routes en doe-boekjes te koop. De route zelf is gratis.”

 4. 3

  Stoer kamperen met kinderen in de Twentse natuur

  “Een plekje waar we afgelopen zomer verliefd op zijn geworden, is camping de Witker aan het Springendal bij Ootmarsum. Je zit midden in de natuur. Het is geweldig hoe de kinderen zich buiten in de natuur vermaken zonder enige vorm van animatie. Bij het Springendal zit ook restaurant Watermolen Bels. De oude watermolen is nog in bedrijf. Je kunt er de beste pannenkoeken van Nederland eten.”

 5. 2

  Buiten uitleven in Speelbos Het Hulsbeek

  Verspreid door het eikenbos, staan speel- en klimtoestellen. Kids bouwen er hutten, klimmen in bomen en spelen Tarzannetje hangend aan de kabelbaan. Het is een superleuke route, die je goed kunt combineren met een wandeling. Daarna gaan we vaak nog naar Restaurant Klein Afrika. Daar vermaken de kinderen zich uitstekend in de speeltuin en kinderboerderij met lama’s.”

 6. 1

  Originele kinderactiviteiten van Landschap Overijssel

  In Twente zijn, er het hele jaar door, activiteiten bij Hof van Espelo in Enschede en Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek in Mander. In de winter mogen kinderen bijvoorbeeld pepernoten bakken of vetballen voor vogels maken. In de lente kun je de pasgeboren lammetjes knuffelen en er zijn regelmatig klim- en klautermiddagen. De kinderuitjes zijn origineel en lekker buiten.”

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.