navigatie overslaan

Doe-tips

8x de leukste kindermusea in Twente

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 3641 keer

Twente zit vol met kindermusea die niet alleen leuk zijn, maar ook stiekem wat leren in petto hebben. We laten je zien waarom de kindermusea in Twente de beste plekken zijn voor jonge avonturiers om te lachen, leren en vooral samen plezier te hebben.

 1. 8

  OYFO

  Ga op ontdekkingstocht door het interactieve Techniekmuseum. In deze oude fabriek van Hazemeijer in Hengelo kom je alles te weten over mens en techniek. Want onze wereld verandert door technologie: van stoommachines tot smartphones en van robots tot kunst. Hier ga je op onderzoek uit als een echte uitvinder. En natuurlijk mag je ook lekker veel zelf doen!

 2. 7

  Museumfabriek

  Kunst kijken is er niet bij in De Museumfabriek. Hier draait het om jouw verbeelding en creativiteit. Want in dit familiemuseum ga je niet kijken, maar doen! Experimenteer met de modernste mogelijkheden en machines, maar ook met eeuwenoude technieken en gereedschappen. En maak bijvoorbeeld je eigen Zepplin of bibberbotje om mee naar huis te nemen. Welkom in de Makerspace!

 3. 6

  Buurtspoorweg

  Het geluid en natuurlijk de rook uit de schoorsteen… dat maakt een tocht in een stoomtrein tot een onvergetelijke ervaring. Maar in dit museum is nog veel meer te doen! Zo mag je in de locomotievenloods zelf in het machinistenhuis klimmen. Zo ervaar je hoe het is om als machinist of stoker aan het werk te zijn. Of zet de zelf de treinen in beweging van de modelbanen in de museumloods van station Boekelo.

 4. 5

  Natuurmuseum Holterberg

  Wel eens een levensechte wolf gezien? Een zonnende zeehond? Een ondergronds vossennest met kleine vosjes? In Natuurmuseum Holterberg zie je dieren van heel dichtbij! Dit museum heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland. Hier kun je meer dan 1000 dieren en vogels bewonderen! Daarna kun je nog buitenspelen of een echte 'nature experience' tocht maken in het Bos van Daantje Das.

 5. 4

  Natura Docet

  In de wonderkamers loop je zomaar tegen een vogelbekdier uit Australië aan. Of je ziet ineens het kalfje met twee koppen uit Lattrop. Speur mee naar de kleinste details in het lab en onderzoek bijzondere fossielen en mineralen uit Twentse bodem uit de oertijd. Dit oudste natuurhistorische museum van Nederland met haar bonte verzamelingen is een belevenis voor jong en oud.

 6. 3

  Cosmos

  Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop. Alleen dat al is superspannend! Kijk door een van de grootste telescopen van Nederland en speur het heelal af naar sterren en planeten. Hier ontdek je de sterrenhemel op haar mooist. Daarnaast kun je liveshows zien in het astro theater en planetarium. Welkom bij Cosmos, de toegangspoort tot het heelal!

 7. 2

  Tetem

  Tetem is een ontwikkelinstelling met de focus op digitale cultuur en maakcultuur. Een plek waar jong en oud in de wereld stapt van beeldende kunst, technologie en digitalisering én waar je kan experimenten met nieuwe maaktechnieken. In het MaakMeeLab kan iedereen vanaf 6 jaar elk weekend experimenteren met interessante maaktechnieken zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, borduurmachines, Virtual Reality, Artificial Intelligence en robotica.

 8. 1

  Brandweermuseum

  Altijd al bij de brandweer gewild? Dan is het Internationaal Brandweermuseum echt iets voor jou! Hoe werden vroeger branden geblust en hoe gaat dat nu? Hier maak je een tijdreis door de geschiedenis van brand en blussen. En natuurlijk zie je uniformen en echte brandweerwagens, zelfs uit Amerika!

Wat vind je van dit artikel?