navigatie overslaan

Doe-tips

Kidsproof buiten activiteiten ondernemen. Gewoon. Lekker buitenspelen

 • Leestijd 4
 • Gelezen 7914 keer
 • Geschreven door Nicoline

Kom op trek je sportschoenen aan, leg je Ipads aan de kant en ga mee naar buiten! Omdat we steeds minder tijd hebben, spelen kinderen minder buiten dan vroeger. Daar moeten we verandering in brengen want er is niets zo fijn als lekker actief bezig zijn in de natuur. In Twente zijn genoeg leuke buitenactiviteiten, alleen voor je kind of juist voor jullie samen. Bekijk onze tips van de leukste outdoor activiteiten in Twente.

 1. 10

  Samen de bush in

  Hoe ouder je kinderen worden, hoe moeilijker het wordt om gezamenlijke activiteiten te bedenken. Om weer even samen iets te ondernemen trek je bij Adventure twee dagen en een nacht samen de natuur in. Samen slapen jullie in een zelfgemaakte hut of onder een tarp. Je leert bushcraft technieken als vuur maken, koken op kampvuur, vallen bouwen en eetbare planten vinden.

 2. 9

  Kinderboerderij en speeltuin in één

  Voor de allerkleinsten is het Kukkelnest in Goor een plek waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Even knuffelen met de witte konijnen, op de skelter springen voor een parcoursje, slingeren, schommelen of in de zandbak. Ook kan jouw kind regelmatig aanschuiven op een doedag. Dan worden er bijvoorbeeld vogelhuizen getimmerd of vertelt een imker over bijen.

 3. 8

  Paintballen zonder blauwe plekken

  Pauw, pauw…. Bij Paintball Twente kun je cowboytje anno 2017 spelen. Er zijn speciale arrangementen voor kinderen. De wapens die ze hierbij gebruiken hebben een veer in plaats van luchtdruk. Dat scheelt een hoop blauwe plekken. Paintball Twente heeft 3 uitdagende speelvelden waar de kinderen een uur lang op elkaar mogen schieten, onder professionele begeleiding.

 4. 7

  Nostalgie bij familiepark Waarbeek

  Misschien ben je zelf als kind wel eens bij de Waarbeek geweest want dit nostalgische familiepark bestaat al sinds 1930. Afgelopen jaren zijn er wel veel attracties bijgekomen, zoals de Hully Gully en de botsautootjes. Voor kinderen die houden van enge, snelle attracties is familiepark de Waarbeek misschien niet spannend genoeg maar de kleineren genieten volop van een dagje Waarbeek.

 5. 6

  Het speelbospad krijgt kleintjes aan het wandelen

  Jij wilt lekker wandelen, je kleuter absoluut niet. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal, aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, heeft daar iets geniaals voor bedacht: het speelbospad. Aan deze 2 kilometer lange route vind je leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Je loopt langs kuilen en bruggen. Er is ook genoeg plek om zelf een hut te bouwen.

 6. 5

  Het stoerste klimpark van Twente

  Ben je een beetje sportief aangelegd en houd je wel van een uitdaging? Ga dan eens klimmen bij Avatarz in Oldenzaal. In dit stoere klimbos klim je langs touwladders naar boven, wiebel je over bruggen van de ene boom naar de volgende en slinger je als Tarzan door de bossen. Als ouder laat je je natuurlijk niet kennen en klim je gewoon mee.

 7. 4

  Twente’s grootste pretpark

  Avonturenpark Hellendoorn is een gezellig pretpark, niet te groot maar zeker niet te klein. De allerkleinsten vermaken zich uitstekend in de Dombomolen of in een vliegtuigje van de Vliegende Hollander. Grotere kinderen die iets meer behoefte hebben aan een beetje adrenaline gaan in de achtbaan ‘De Tornado’. in juli zorgen de 11 spectaculaire glijbanen van het waterpark voor nog meer plezier.

 8. 3

  Golfen met een klomp

  Gaat het er bij gewoon golf nogal deftig aan toe, bij boerengolf is alles toegestaan. Omdat je niet hoeft te letten op enige etiquette of bang hoeft te zijn dat je een putje in de perfecte grasmat slaat, is boerengolf geschikt voor jong en oud. Je club bestaat uit een stok met een klomp eraan. Je slaat je golfbal over de weilanden langs hindernissen van melkbussen en hooiwagens.

 9. 2

  Max Verstappen voor een dag

  Nu Max Verstappen wedstrijd, na wedstijd wint is het voor veel kinderen een droom om later autocoureur te worden. Om het talent van jouw mini Verstappen te testen, boek je een kinderarrangement bij outdoor Kartbaan Oldenzaal. Elke kartrijder krijgt een medaille waardoor jouw kind zich voor één dag een klein beetje Max Verstappen voelt.

 10. 1

  De leukste kinderboerderij van Twente

  Knuffelen met de konijntjes, de pony’s aaien en lachten om de gekke fratsen van de geitjes. De kinderboerderij is altijd een groot feest om naar toe te gaan. Kinderboerderij Dondertman is de gaafste van Twente. Door de ANWB zijn ze genomineerd tot ‘leukste uitje provincie Overijssel 2017’ en daar zijn we het helemaal mee eens.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.