navigatie overslaan

Doe-tips

Speeltijd. Met deze uitjes krijg je zelfs je tieners van de bank af!

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 10837 keer

Met het hele gezin, inclusief tieners iets leuks doen? Met (pre)-pubers kan dat een uitdaging zijn. Is de tijd dat je jouw kroost overal zorgeloos mee naar toe kunt nemen ook voorbij? Wedden dat je ze met deze uitjes wel mee krijgt? Tenminste, als ze durven…

 1. 7

  Vliegen over het water

  Heb jij een echte durfal in je gezin? Schrikt een beetje hoogte jouw zoon/dochter niet af en is jouw kind al helemaal niet bang om natte voeten te krijgen? Probeer dan het e-flyboarden eens bij recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Hier leer je om te vliegen boven het water mét vlieggarantie. Lukt het je het eerste uur niet? Dan mag je het gewoon nog een keer proberen. Die hoor je de rest van de dag niet weer. Het e-flyboarden kun je vanaf 14 jaar.

 2. 6

  Twente ontdekken vanuit een green buggy

  Krijg je ze moeilijk in beweging? Stap met het hele gezin in een green buggy. Je huurt je green buggy bij vakantiepark ’t Mölke in Zuna. Iedere buggy heeft plek voor maximaal zes personen. Met een routebeschrijving voorzien van allerlei Twentse hoogtepunten ga je samen op pad!

 3. 5

  Scheuren over Het Hulsbeek in een quad

  Tieners vanaf 12 jaar en volwassenen kunnen op Het Hulsbeek in Oldenzaal op 90cc quads rondscheuren. Er is een parcours uitgezet dat je af kunt leggen. Heb je jongere kinderen? Er zijn ook quads beschikbaar voor kinderen vanaf 6 jaar.

 4. 4

  Leef je uit in een bikepark

  Vinden jouw tieners een gewone mountainbikeroute te saai? Neem ze mee naar een heus bikepark. In 2020 is er een gloednieuw bikepark geopend in Holten. Wat hier direct opvalt (en menigeen de stuipen op het lijf jaagt) is de zes meter hoge startplek voor de jumplijn en de zogeheten North Shore-sectie. Dat laatste is een indrukwekkende houten constructie van palen, bruggetjes, kuipbochten, obstakels en twee steile afdalingen. Waaghalzen kunnen hier hun hart ophalen!

 5. 3

  Wakeboarden of waterskiën

  Leuk voor alle leeftijden: wakeboarden of waterskiën, bijvoorbeeld bij Het Rutbeek in Enschede. Het vereist wat oefening, maar zeker is dat de tieners voor hilarische uitdagingen komen te staan op de waterskibaan. Middels een kabel wordt je vooruit getrokken. Al wat meer ervaring? Pak dan de obstakels mee die in het water liggen.

 6. 2

  Bekijk Twente vanaf het water op een SUP

  Actie is altijd goed met tieners en SUPPEN (Standing Up Padling) klinkt spannend genoeg: in Twente SUP je bijvoorbeeld op De Regge. Het vergt wat oefening, maar over het algemeen leer je het jezelf makkelijk aan. In Twente kun je op verschillende locaties SUPPEN, onder andere bij vakantiepark ’t Mölke in Zuna en bij De Wilgenweard in Nijverdal.

 7. 1

  Actief Twente

  Actief Twente is jouw plek voor de leukste uitjes in het toeristische hart van Twente, centraal gelegen tussen Ootmarsum, De Lutte en Oldenzaal. Actief Twente verhuurt veel fietsen, waaronder e-bikes, tandems, mountainbikes en kinderfietsen. Ze bezorgen de fietsen zelf bij je accommodatie. Wil je iets meer avontuur? Ga dan met een kano over de Dinkel of kom tot rust tijdens een tocht op de elektrische scooter. Speciale kinderzitjes zijn beschikbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Actief Twente.

Wat vind je van dit artikel?