1. 0/12
  '

  Doe-tips

  12 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

  Maak van je voorjaarsvakantie een feest! Er mag gelukkig steeds weer meer. Van een bezoek aan een musea tot klimmen en klauteren in een speelbos. Geniet van de natuur en de buitenlucht en ontdek wat Twente te bieden heeft. Bekijk hier onze tips voor de voorjaarsvakantie!

 2. 12/12

  12.

  Twente Light

  Grijp je kans en laat je betoveren op Vliegveld Twenthe door het magische lichtspektakel. Duizenden lichtobjecten verspreid over zeven sprookjeswerelden vertellen het verhaal van jouw vrijheid, aan de hand van de negenjarige Sara. In de voorjaarsvakantie elke dag geopend!

 3. 11/12

  11.

  @Home - Tetem

  Maken, programmeren, ontwerpen, schilderen... Het @Home programma biedt een uitgebreid workshopprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ontdek hieronder alle @Home activiteiten met uitgebreide informatie, tutorialvideo's en techniek/opdrachtkaarten voor thuis.

 4. 10/12

  10.

  Cultuur snuiven in de Twentse musea

  Yes, de musea zijn al weer een tijdje geopend! Mooie gelegenheid om daar in de voorjaarsvakantie gebruik van te maken. Twente barst van de historische en culturele plekjes. Neem bijvoorbeeld het Rijksmuseum Twenthe met het rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Of Oyfo Techniekmuseum, een inspirerende ontmoetingsplek waar je kennis maakt met kunst en techniek. Welk museum ga jij als eerst bezoeken?

 5. 9/12

  9.

  Rondje Hengel'eau

  Zin in een interactieve wandeling onder het genot van een pilsje en lekkernij? Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal organiseert twee wandelingen. Ga een rondje Hengel'eau met onderweg een leuke pubquiz, waarbij je verschillende opdrachten uitvoert. Of wandel van Brouwerij naar Boerderij met de geocach wandeling, en ga op schatten jacht!

 6. 8/12

  8.

  Springkussen Festival

  Dit jaar kun je weer volop springen & dansen op het Springkussen Festival op het Vliegveld Twenthe, totaal 10.000 m2 aan springplezier. Óf duik in de kleur- knutselhoek, een lasergame-arena en er kan gedanst worden tijdens de kinderdisco. Leef je uit!

 7. 7/12

  7.

  Speelbossen en natuurspeeltuinen

  In de winter kunnen we vaak genoeg geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door de takken van de bomen schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 8. 6/12

  6.

  Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie!

  Struin samen met een ervaren gids over de Holterberg tijdens de gezinswandeling. De gids neemt je mee naar de mooiste plekjes. Terug bij het museum staat de chocolademelk klaar en kun je een heerlijk broodje bakken. Of ga op Nature Experience! Je krijgt een speurtas met een echte plattegrond mee. Deze brengt je langs allerlei leuke en leerzame opdrachten in het Bos van Daantje Das. Liever nog meer uitdaging? Doe dan mee aan de 'Steve Holterberg-hike'. Geschikt voor de ervaren wandelaar.

 9. 5/12

  5.

  Spelletjes en kleurplaat

  Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt tijdens deze coronatijd. Mens erger je niet hebben we maar even achterwege gelaten ;-) Ook een speciale Twente kleurplaat voor de kinderen kun je hier vinden. Leuke dingen voor het hele gezin voor zowel thuis of om te doen tijdens je vakantie in Twente.

 10. 4/12

  4.

  Shop till you drop!

  Zin om je garderobe aan te vullen met nieuwe voorjaars kleren? In Twente hebben wij genoeg leuke winkels en échte winkelsteden, waar je niet uit gekeken raakt! Ga bijvoorbeeld naar Rijssen, een aantal local heroes weten al jarenlang mensen uit omliggende plaatsen in Twente naar Rijssen te trekken. Of breng een bezoek aan de drie grote Twentse steden Almelo, Enschede en Hengelo. En leef je uit in de hoeveelheid winkels!

 11. 3/12

  3.

  Kinderroutes om natuur te ontdekken

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Dit handige lijstje met de favoriete kidsproof-wandelingen in Twente helpt je vast. Ga samen op pad!

 12. 2/12

  2.

  LICHT Hengelo

  LICHT draait om techniek, vaardig & vindingrijkheid, kunst en aandacht voor het individu en de stad. Kenmerken die in het DNA van Hengelo en de Hengeloërs zitten en die tijdens LICHT letterlijk en figuurlijk worden uitgelicht. Een LICHTpuntje voor de stad, bewoners en bezoekers. Van 12 t/m 27 februari wordt de eerste editie van LICHT in Hengelo georganiseerd.

 13. 1/12

  1.

  Neem de tijd voor elkaar!

  En hoe kun je dat nou beter doen, dan onder genot van een hapje en een drankje in de Culinaire schatkamer van Nederland? Breng een bezoekje aan een toprestaurant óf geniet van een heerlijke high tea. Wil je graag de échte Twentse streekproducten proeven? Dat doe je hier! Of staat er een familie uitje gepland, dan zijn deze familierestaurants perfect.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Op eigen wijze

  Siepel en stiepels: dit is waarom Stiepeltekens in Twente worden gemaakt.

  Geschreven door Bertine & Vincent
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 8 uitjes met kinderen in Twente.

  Geschreven door Yvette
 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente.

  Geschreven door Yvette
 4. Route-tips

  10 avontuurlijke mountainbikeroutes. Inclusief de beste van ons land.

  Geschreven door Maarten

Tip je vrienden

facebook twitter