1. 0/8
  '

  Doe-tips

  8 tips voor een coronaproof voorjaarsvakantie in Twente.

  Maak van je voorjaarsvakantie een feest! Ondanks de lockdown kun je toch, volgens de RIVM richtlijnen, van alles doen in Twente. Van een bezoek aan de boer tot klimmen en klauteren in een speelbos. Geniet van de natuur en de buitenlucht en ontdek wat Twente te bieden heeft. Bekijk hier onze 1,5 meter tips voor de voorjaarsvakantie en blijf gezond!

 2. 8/8

  8.

  Speurtocht op landgoed Twickel

  Ga samen met je kinderen op expeditie over landgoed Twickel. Bij De Zwaan Delden kun je van 22 tot en met 28 februari een leuke tocht afhalen. Onderweg kun je enkele opdrachten doen en/of vragen beantwoorden. Vergeet niet het ingevulde formulier weer in te leveren bij De Zwaan, want dan krijg je een leuk presentje! Uiteraard is de afhaal corner ook open voor iets lekkers onderweg (of als afsluiting).

 3. 7/8

  7.

  Bult Beestenpad

  Trucker Frans is weer op pad geweest met zijn vrachtwagen. Deze keer had hij een ritje naar de dierentuin. Nu wil trucker Frans jullie graag ook iets leren over dieren. Maar in het wandelbos bij Frans op den Bult lopen geen dieren zoals in de dierentuin. Daarom heeft trucker Frans plaatjes verstopt in het wandelbos en leuke spelletjes en opdrachten bedacht voor onderweg...

  Je kunt niet reserveren maar je moet je wel vooraf even melden bij de receptie van Frans op den Bult voor ontvangst van de opdrachten.

 4. 6/8

  6.

  Veurn & Ett'n

  Vijf restaurants bundelen hun krachten en starten een nieuw initiatief. Een autotocht langs vijf verschillende restaurants in de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. Bij elk restaurant ontvang je een andere gang van het diner. Tussen de gangen door "veur" je door het mooie Twentse landschap. Het diner is niet om mee te nemen naar huis, maar om op te eten in de auto. Hoe origineel en leuk is dit!

 5. 5/8

  5.

  Speelbossen en natuurspeeltuinen

  In de winter kunnen we vaak genoeg geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door de takken van de bomen schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!

 6. 4/8

  4.

  Kinderroutes om natuur te ontdekken

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Dit handige lijstje met de favoriete kidsproof-wandelingen in Twente helpt je vast. Ga samen op pad!

 7. 3/8

  3.

  @Home - Tetem

  Maken, programmeren, ontwerpen, schilderen... Het @Home programma biedt een uitgebreid workshopprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ontdek hieronder alle @Home activiteiten met uitgebreide informatie, tutorialvideo's en techniek/opdrachtkaarten voor thuis.

 8. 2/8

  2.

  Spelletjes en kleurplaat

  Je kunt natuurlijk Monopoly of Ganzenbord uit de kast halen. Maar wij hebben een eigen Tukker bingo en Twente Memory gemaakt tijdens deze coronatijd. Mens erger je niet hebben we maar even achterwege gelaten ;-) Ook een speciale Twente kleurplaat voor de kinderen kun je hier vinden. Leuke dingen voor het hele gezin voor zowel thuis of om te doen tijdens je vakantie in Twente.

 9. 1/8

  1.

  Doe ’t Thuus Pakket

  Thuis creatief aan de slag? Bestel dan een Doe 't Thuus Pakket van de Inspiratiehoeve. In zo’n pakket zit alles wat je nodig hebt én moet weten, om lekker aan de slag te kunnen. Écht iets voor de creatieveling, met een paar vriendinnen of als origineel kerst cadeau. Je kunt kiezen uit 5 pakketten.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 2. Doe-tips

  Bas & Nicolette geven tips over Twente in nieuw boek "Nederland heeft alles".

 3. Doe-tips

  Buiten de gebaande paden op de Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

 4. Doe-tips

  5 Leuke familie uitjes in Overijssel waar je ook nog eens lekker kunt eten

  Geschreven door Maryke

Tip je vrienden

facebook twitter