navigatie overslaan

Hostatuin Het Gazebo

De Belgische kunstenaar Urbain Mulkers (1945-2002) realiseerde in de periode van 1995 tot 1999 een bijzonder Land-Art project: Het Gazebo van Diepenheim.

Inmiddels is het Gazebo uitgegroeid tot een heerlijk plekje waar je in de schaduw van een dubbele rij rode beuken kunt genieten van zo’n 1300 variëteiten van de Hostaplant. En... de tuin wordt elk jaar mooier! In de vroege zomermaanden is het Gazebo op zijn allermooist. De vele tinten groen van het Hostablad worden bekroond met de zwierige paarse pluimen van de bloemen en passen goed bij het diepe rood van de beuken die de tuin omzomen.

Urbain Mulkers
De kunstenaar Urbain Mulkers stapte in de jaren '80 over van penseel en potlood naar schaar en lijmpot. De kleur van landkaartfragmenten werd zijn inspiratie. 'Het straalt macht en relativering uit' aldus Urbain. Zo ontwierp de kunstenaar het Gazebo met inspiratie uit de kaart van Diepenheim. De rode tinten van de beuken en het groene binnenin geven samen een super mooi en kleurrijk effect.

Initiatief van
Het Gazebo is een initiatief van het Drawing Centre Diepenheim. Van mei t/m september is het Gazebo dagelijks vrij toegankelijk.

Rolstoeltoegankelijkheid
Je kunt de auto parkeren aan de zandweg die tot aan het Gazebo loopt. Het eerste stuk is bestraat, de paden in het Gazebo zijn van boomschors.