Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Arboretum Poortbulten

Een wandelgebied en een unieke leerschool van de natuur, dat is het parkachtig aangelegde arboretum Poortbulten. Ongeveer 2.500 inheemse en uitheemse bomen en heesters, verdeeld over 1.000 verschillende soorten, meestal voorzien van een informatiebordje. Elk jaargetijde heeft hier zijn eigen charme.

U vindt in het arboretum een oase van rust met onder andere in Nederland onbekende bomen. Zoals de ‘Sequoiadendron giganteum’ oftewel Mammoetboom. In Californië kan deze boom honderd meter hoog en duizenden jaren oud worden. Eén brok levende geschiedenis. Met recht een geweldenaar.↵

Ter gelegenheid van het Jaar van de Botanische Tuinen in 2017 geeft PostNL een postzegelvel uit waarop tien bijzondere planten en bomen staan afgebeeld.
De kansenboom uit Arboretum Poortbulten is één van kroonjuwelen op het postzegelvel.

Het Arboretum Poortbulten heeft een oppervlakte van 19 hectare waarvan het arboretum 8,6 hectare in beslag neemt. Het overige gebied bestaat uit: • een poelenlandschap met natuurlijke plantengroei; • bloemrijke kruidenvegetatie onder de bomen van het arboretumgedeelte; • een bosstrook.

In het Arboretum vindt u: • een zwerfstenencollectie uit het tracé van de nabijgelegen autosnelweg A1; • een bijenhuis; • een informatiecentrum met tentoonstelling. Voor educatieve doeleinden zijn hier lesbrieven en folders aanwezig.

Openingstijden

Hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang


Tip je vrienden

twitter facebook