BinnensteBuitenBos

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Het BinnensteBuitenBos is een ‘speeloase’ in de bebouwde omgeving waar kinderen op een natuurlijke en creatieve manier kunnen spelen en waar volwassenen en ouderen kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten. De locatie is uniek in het centrum van Diepenheim.

De opzet van het BinnensteBuitenBos is die van een hedendaags zelfvoorzienend en multifunctioneel cutuur- en natuurerf. Er is een permanent houten podium, tevens te gebruiken als werkplek/grote picknicktafel. Er is water, een vuurplek, een onderkomen, eetbaar en bruikbaar groen, net zoals op een authentiek boerenerf het geval was. Met de beplanting kan b.v. op de vuurplek soep worden gemaakt en wol worden geverfd, kleine wondjes worden behandeld en nog veel meer. Oudere mensen weten het nog, de jongeren mogen het weten dat alles wat je nodig hebt in de natuur te vinden is. D.m.v. georgani-seerde activiteiten voor jong en oud worden (seizoens)rituelen en het zelfvoorzienende leven op een hedendaagse manier geïntroduceerd, zodat er een nieuwe authenticiteit ontstaat die past bij nu.

Bijzonder is dat het BinnensteBuitenBos ook toegankelijk is voor kinderen die in een rolstoel zitten.

Het BinnensteBuitenBos is dagelijks geopend.

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoeltoegankelijk
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter