1. 0/7
  '

  Doe-tips

  7 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend

  Pinksteren in Twente: het is nog lente maar je voelt de zomer kriebelen. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Nog geen volksfeesten in het dorp, maar wel genoeg corona-proof activiteiten om te ondernemen met je gezin tijdens het pinksterweekend! Bekijk hier onze tips.

 2. 7/7

  7.

  Sla je slag op de Weerselose Markt

  De Weerselose Markt in Weerselo is het type markt waar je zeker weet dat je wat gaat scoren! In het hemelvaartsweekend is de markt niet alleen zoals gebruikelijk op zaterdag geopend, maar ook op Hemelvaartsdag kun je op een terrein van maar liefst 2,5 hectare groot met 1,5 meter afstand snuffelen tussen kleding, levensmiddelen en vintage.

 3. 6/7

  6.

  In luxe slapen tussen Koude Oorlog bunkers; Campground Twente

  Een eenmalige belevenis op een wel hele historische plek; Campground Twente. Kom kamperen op deze pop-up glamping op Vliegveld Twenthe in de Twentse natuur. Tussen de bunkers maar dan met hippe glamping tenten, elke avond een sfeervol foodtruck festival en een gezellige vuurplek met bijpassende activiteiten voor de kids.

 4. 5/7

  5.

  Ontdek Twente vanaf een Kano

  Samen ontspannen peddelen in een Canadese kano? Ga naar de Wilgenweard in Nijverdal en ervaar met jouw gezin de rust en de Twentse natuur. Neem wat lekkers mee voor onderweg en leg onderweg aan voor een gezellig picknick.

 5. 4/7

  4.

  Deurningen Dorpsommetje

  Wandel nu het dorpsommetje Deurningen! Mét rugtas voor onderweg, de nodige informatie en een stempelkaart voor de tussenstops bij Kaamps en Pelle's waar je wat lekkers kunt ophalen voor onderweg. Is de route van 11 kilometer te ver voor de kids? Kies dan voor het gezinsommetje van 6 kilometer.

 6. 3/7

  3.

  Pluk je eigen tulpen in één van de pluktuinen

  In Oldenzaal en in Boekelo vind je twee pluktuinen waar je in het voorjaar al kunt plukken. Bij Landwinkel ’t Duvelshofke start het plukseizoen met narcissen, vanaf half april kunnen er zowel bij ’t Duvelshofke (Oldenzaal) als bij de Inspiratiehoeve (Boekelo) tulpen geplukt worden. Leuk voor alle leeftijden!

 7. 2/7

  2.

  Twents Blokje Om Gezinsroutes

  Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandelplezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Een beetje ver voor het hele gezin. Daarom zijn er speciale gezinsroutes geselecteerd.

 8. 1/7

  1.

  Op avontuur in het Bos van Daantje Das

  Natuurmuseum Holterberg is vanaf zaterdag 22 mei in de weekenden geopend voor een bezoek aan het bos van Daantje Das. Daantje Das is het speel- en leerbos Natuurmuseum Holterberg. Kom door het bos struinen met leuke en leerzame opdrachten. De jongste bezoekers gaan in het bos op zoek naar de kikkers Bim, Bam en Bom. Toegangskaartjes voor het bos van Daantje Das zijn verkrijgbaar bij de balie van het museum.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee met de Kerkepaden-Tichelroutes door Markelo

  Geschreven door Mathias
 2. Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen van Kerkepaden-Tichelroutes.

  Geschreven door Mathias
 3. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 4. Dwars door Twente

  Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

Tip je vrienden

facebook twitter