navigatie overslaan

Doe-tips

Pinksteren in Twente. Bekijk de 8 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 18054 keer

Pinksteren in Twente: het is nog lente maar je voelt de zomer kriebelen. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Duik in de magische werelden van de vele festivals en volksfeesten in het dorp. Genoeg activiteiten om te ondernemen met je gezin tijdens het pinksterweekend! Bekijk hier onze tips.

 1. 8

  Lentemarkt

  Landgoed Kaamps staat bekend om haar heerlijke kaas- en zuivelproducten. Naast al dit lekkers, kun je Landgoed Kaamps ook een beleefboerderij noemen. Ieder seizoen valt er weer iets moois te beleven. Op 20 mei (2e pinksterdag) organiseren ze de jaarlijkse terugkerende Boer’n Lentemarkt.

 2. 7

  WAK Hengelo

  De WAK (Weekend van de AmateurKunst) is in Hengelo een gevleugeld begrip. Na 14 edities is er in het amateurkunstveld onverminderd animo om gedurende een aantal dagen in het jaar het podium te pakken en te laten zien welke kwaliteiten men in huis heeft. De amateurkunstvereningen en zeker ook de niet-georganiseerde amateurkunstenaars en professionals slaan de handen ineen om voor een breed publiek een uiteenlopend programma neer te zetten in de binnenstad.

 3. 5

  Freshtival Enschede

  Een onvergetelijk weekend op het Rutbeek met de beste artiesten! Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en alle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

 4. 4

  Pinksterbruidjes in Borne

  Echt immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes. Een eeuwenoude traditie in het Oosten van het land. Ongetrouwde meisjes van de gemeenschap werd door de huwbare jonge mannen een bruid gekozen, deze werden met bloemen en een kroontje versierd!

 5. 3

  Pinksterfeesten Beckum

  Vier feest in Beckum! 4 dagen lang is het hier een groot feest, voor jong & oud. Diverse artiesten komen optreden, er is een zeskamp, vogelschieten en nog veel meer te doen!

 6. 2

  Pareldagen Vassen

  Pinksteren vier je in Vasse! In de eerste week van juni is het feest in Vasse. Loop eerst mee met de Parel-Wandel3daagse en geniet daarna van het complete programma in het Pinksterweekend!

 7. 1

  Geesterse Kermis & feestavonden

  Het is weer hoog tijd voor het jaarlijkse kermisweekend in Geesteren! Geniet van 3 dagen kermisvertier en een compleet programma met de leukste feestavonden! Gratis entree en ouderwets gezellig!

Wat vind je van dit artikel?