navigatie overslaan

Typisch Twents

Proef de smaak van Twente in streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam.

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 3746 keer
  • Geschreven door Merle

Aanstreekelijk is in Twente dé plek om verse streekproducten te kopen. Producten van verschillende boeren zijn te verkrijgen op één centrale plek. Met een vestiging in Delden en in Oldenzaal hoef je dus niet meer alle boeren langs; hier vind je alles onder een dak. Alle producten komen uit Twente, oftewel; de producten hebben nooit meer dan 50 kilometer afgelegd. Dat is nogal een verschil met wijn uit Zuid-Afrika die 13.000 kilometer heeft afgelegd! Goed voor milieu en boer dus.

De smaak van Twente

Reden te meer om de Randstad te laten weten hoe lekker Twente proeft. Aanstreekelijk opent daarom per 1 december 2019 een Twentse streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam. Door Twentse streekproducten te verkopen wordt Twente onder de aandacht gebracht. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gewoon in Twente gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan wijn, bier, fruitsappen, worst, mosterd, tapenade, pasta, soepen, meel, chocolade en ga zo maar door. De smaak van Twente wordt naar de Randstad gebracht.

omschrijving
omschrijving

Weten wat je eet

Naast het presenteren van Twentse streekproducten wordt het verhaal eromheen duidelijk gemaakt. Weet wat je eet, waar het product vandaan komt en hoe het is gemaakt. Goed en gezond voedsel, transparant en traceerbaar. Ook nog eens lokaal geproduceerd. Daar draait het om. Met een Twentse streekproductenwinkel in Markthal Rotterdam wordt de kloof tussen stad en platteland verkleind.

Markthal Rotterdam

Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. En in Rotterdam staat de Markthal. Een icoon van de stad. Architectonisch indrukwekkend. De ideale plek waar kijken, proeven, eten, kopen en verkopen samenkomen. Een bezoek aan Rotterdam kan simpelweg niet zonder de Markthal. Een plek waar toeristen en Rotterdammers samenkomen. De perfecte plek dus om Twente met in het bijzonder de Twentse streekproducten onder de aandacht te brengen.

De Twentse streekproducten van Aanstreekelijk liever in Twente kopen? Bezoek een van de vestigingen in Delden of Oldenzaal.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Merle

Merle is een geboren en getogen Tukker, woont in Noord-Oost Twente en gaat er graag op uit. Ver reizen om op mooie plekken te komen is niet nodig, Twente heeft zo veel mooie pareltjes.