navigatie overslaan

Van eigen bodem

Twente groeit en bloeit: kom plukken in deze kleurrijke pluktuinen

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 6409 keer

Pluk de dag! Dat advies mag je soms best letterlijk nemen. Je struint op je gemak rond tussen kleurrijke velden vol fleurige bloemen. Met de grootste toewijding en zorg geteeld door de eigenaresse. Neem een schaartje mee en pluk wat je mooi vindt. Lastig kiezen? Volg je gevoel. Dat levert het mooiste boeket op.

 1. 6

  De Plantaardige Verleiding, Ambt Delden

  De boerderij waar Bianca woont maakt deel uit van Landgoed Twickel. Dat zie je natuurlijk aan de zwart-witte luiken. Ze woont er tussen de bloemen en gaat zomers helemaal op in haar pluktuin en atelier. Duurzaam telen en lokaal verkopen zijn haar codewoorden. Natuurlijk vind je er de mooiste soorten en fleurigste bloeiers. Geen zin of tijd om te plukken? De ‘Kar’ met vers geplukt aanbod staat drie dagen per week aan de weg.

 2. 5

  Groot Twentsch Maisdoolhof, Fleringen

  Een vers en zelf samengestelde bos bloemen; wie wil dat nou niet? De Twentsche Bloemenpluktuin op het terrein van het Groot Twentsch Maisdoolhof staat vol met prachtige snijbloemen in alle kleuren van de regenboog. De bloeiseizoenen van deze soorten wisselen elkaar af, zo ziet de bloementuin er iedere week anders uit! Het een perfect uitje voor jong en oud.

 3. 4

  Bloemetje Geluk, Markelo

  Bij Bloemetje Geluk in Markelo kun je in alle rust genieten van het plukken van je kleurrijke boeket. Na het tulpen seizoen in april zijn er vanaf augustus kleurijke zomerboeketten te plukken, met o.a. dahlia, zinnia, lathyrus, korenbloem, dille, rudbeckia, zonnebloem en zo meer. Bij vragen is eigenaresse Alies er om je goed te adviseren.

 4. 3

  Forelderij Surplus, Usselo

  Je verwacht het misschien niet, maar bij de Forelderij kan je naast heerlijk lunchen en vissen ook komen plukken in de pluktuin.Verder is er een grote pluktuin aanwezig. Hier mag je zelf heerlijke, verse groente en fruit komen oogsten of een mooie bos bloemen plukken. Via Facebook wordt je op de hoogte gehouden wanneer er groente of fruit klaar is om geoogst te worden en bloemen geplukt kunnen worden.

 5. 2

  Landgoedwinkel Reef, Hengelo

  Bij Landgoedwinkel Reef in Hengelo kun je naast het kopen van de meest unieke en smaakvolle lokale producten, ook de mooiste bloemen plukken in de pluktuin. Het plukken gaat volledig op basis van zelfbediening. Je komt op het erf waar een tafel staat met daarop snoeischaartjes en handige plukmanden om de bloemen in te dragen. Ga de tuin in een pluk je boeket.

 6. 1

  Atelier Fleura Design, Aadorp

  Vanaf ongeveer eind mei tot en met oktober ben je van harte welkom in de bloemenpluktuin. Geniet van meer dan 50 verschillende bloemsoorten en pluk zoveel als je wilt. Wil je meer weten over bloemschikken. Het atelier verzorgt ook workshops. Zodat jij iedereen versteld kan laten staan van je creatie.

Wat vind je van dit artikel?