navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: Boerderijwinkels

 • Leestijd 10
 • Gelezen 673 keer

Iets lekkers voor thuis mag natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig hebben ze daar bij heel veel proef-adressen aan gedacht. Neem een Tukkertje, Krentewegge of stukje Twentse kaas mee voor de thuisblijvers of om het Twente gevoel zelf nog wat langer vast te houden!

 1. Theehuis Dennenoord

  Theehuis Dennenoord is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht. In de winkel mixen diverse stijlen door elkaar heen: Van traditioneel Engels tot Oosters chic. Het verbindende element is eigenlijk altijd het landleven gevoel dat zich vertaalt in bijvoorbeeld serviezen en woonaccessoires.

 2. Boerderijwinkel de Büter

  Een lekker, eerlijk en natuurlijk stukje vlees van een Hereford. Wat is er nog mooier? Bij de Büter kun je het allerbeste rundvlees van hun eigen Herefords kopen! Met veel passie en liefde worden deze Herefords verzorgd, rondom de boerderij en op een groot natuurterrein. Hierdoor kunnen ze in alle rust en ruimte opgroeien. Dit maakt het vlees extra mals en smaakvol. Daarnaast eten ze alleen natuurgras.

 3. Weidehuus

  Mooie producten met een eerlijk verhaal, dat proef je! Met een ruim aanbod van producten zoals vlees, zuivel, groente, fruit en wijnen. Uitsluitend producten waarvan de herkomst te herleiden is en Weidehuus de producent persoonlijk kent. Je vind hier voornamelijk streekproducten. Maar je kunt hier ook terecht voor seizoensfruit en -groenten.

 4. Ons boer'n erf

  Een zelfbedieningsboerderijwinkel die bestaat uit een melktap en een boerderijautomaat. Met daarin eigengemaakte zuivelproducten en nog veel meer !Sinds halverwege december 2018 staat er aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek een zwart huisje. Dat huisje is de boerderijwinkel van de familie Alberink, waar ze ambachtelijke zuivelproducten van eigen koeien, kaas, eieren en aardappelen verkopen.

 5. Earpel enzoo

  Boerderijwinkel, workshops en appartementen! Hier kun je terecht voor onbespoten aardappelen en groenten van eigen land. Aangevuld met biologische groenten uit de streek. Maar ook voor eigen scharreleieren, honing, huisgemaakte producten en diverse lokale en biologische producten. Vlees van de boer, zuivel van de boer.. van alles wat. Ook kun je aanschuiven op het terras voor koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen of voor een lekkere lunch.

 6. Suydbroek Haarle

  Boerderij Suydbroek is gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Hier zijn ze trots op de koeien en het vlees wat zij verkopen in de boerderijwinkel. Daarnaast verkopen ze andere streekproducten zoals zuivel, kaas, mosterd, eieren en pannenkoekenmeel. In de tuin verbouwen ze verschillende soorten groente, kruiden, aardbeien en hebben ze een variatie aan fruit bomen en struiken aangeplant.

 7. De Johanneshoeve

  Bakkerij Schipper & Scheepsrecht Bierbrouwerij is onderdeel van De Johanneshoeve. Hier bakken ze elke week verse krentenwegge. Ook brouwen ze bier op ambachtelijke wijze met een vleugje Twentse Nuchterheid, dus zonder poespas. Altijd al meer willen weten over bier? En genieten van een gezellige avond? Ze organiseren als Scheepsrecht Bierbrouwerij regelmatig proeverijen. In combinatie met het eten uit de keuken van de Johanneshoeve een echte aanrader!

 8. Streekmarkt Delden

  De populariteit van lokale en ambachtelijke producten blijft groeien en steeds meer mensen zoeken naar manieren om deze producten te ontdekken. Een voorbeeld van zo'n markt is de Streekmarkt Twente in Delden. Hier staan producenten met authentieke, pure en eerlijk producten die met veel kennis en ervaring zijn gemaakt. De Streekmarkt Twente wordt iedere eerste zaterdag van de maand gehouden van 09:00 tot 15:00 uur.

 9. 'T Hedevelds Bio Ei

  Voor (h)eerlijke verse biologische eieren en andere lokale boerenproducten ben je hier aan het juiste adres! In de boerderijwinkel is een mooie sortering van streekproducten te koop die je rechtstreeks van de boerderij of producent komen. Allerlei lekkers kom je hier tegen: de chocolade van Zeut, de zuivel van Blije Zuivel & Melktap Weleveld en nog veel meer! Met de komst van de boerderijwinkel is ook meteen het rustpunt gerealiseerd, welke 7 dagen per week geopend is. Stap binnen voor een kopje koffie of thee, rust lekker uit op het terras en kijk naar alle kippetjes die buiten rondscharrelen.

 10. Landgoedwinkel op de Delle

  Een prachtige boerderijwinkel tussen de dorpen Hertme en Zenderen. De eigenaren hebben een kalverhouderij, een camperplaats met terras en een landwinkel. De boerderijwinkel is vernoemd naar de plek waar het bedrijf is gevestigd; Op de Delle, oftewel op het deel van de boerderij. In de landgoedwinkel is van alles lekkers te vinden. Denk aan heerlijke boerenkaas, honing, eigen kalfsvlees, boerenijs en nog veel meer andere streekproducten.

 11. Pakhuis Twente

  Neem een kijkje in de grootste bierspeciaalwinkel van het oosten! Naast een groot assortiment speciaalbieren hebben ze inmiddels ook al hun eigen likeurtjes uitgebracht: Tukkertjes en de Bokk'n Olie. Laagdrempelig, persoonlijk en helemaal van deze tijd.

 12. Fruitboerderij 't Düvelshöfke

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke is een zelf pluk fruitkwekerij en Landwinkel, waar je het hele jaar leuke groepsuitjes kan laten organiseren. In de Landwinkel zijn naast eigengemaakte jam, saus en likeur veel streekproducten te vinden.

 13. De Greftenhoeve

  De Greftenhoeve is een blauwe bessenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen voor de verse consumptie. Het grootste deel van de vers geplukte bessen gaat naar de veiling Fruitmasters in Geldermalsen, een deel is voor de verkoop aan huis.

 14. Manderveense Aardbei

  Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom zelf vruchten plukken, maak een ritje door de drive-in of geniet op het terras van al hun lekkers. In het koffieschuurtje of het prachtige terras kunt u terecht voor een beker koffie of thee, smoothie of wafel met verse aardbeien en slagroom, of een andere heerlijke versnapering. Wat dacht u van echt boerenijs met aardbeien, aardbeien gedoopt in chocolade of zelfgemaakte saus? Ideaal om even uit te rusten na een lange fiets- of wandeltocht.

 15. Fruitboerderij Oold Bleank

  Vers fruit van van hun eigen fruitbomen. Dagelijks in de gezellige boerderijwinkel. Naast de eigen geteelde producten verkopen ze in hun boerderijwinkel meer vers fruit, verse groentes, diverse salades en van mosterd, jam, brood tot aan heerlijke verse zuivel ben je in hun winkel op het goede adres voor lekker eten en drinken van dichtbij. Smaak, dat is waar Oold Bleank voor staat.

 16. Reggevallei Jam & More

  Wat is er nu lekkerder dan huisgemaakte jam? ReggeVallei Jam&More staat garant voor de lekkerste jams en aanverwante delicatessen van Twente en omstreken. Met heel veel aandacht, zorg en passie worden de producten gemaakt en dat is te proeven. De producten zijn niet alleen een heerlijke traktatie voor op de boterham, ook als dip bij een blokje kaas of goed stuk vlees is het genieten geblazen.

 17. Nieuw Horster

  Nieuw Horster is de historische naam van het erf uit 1907 dat door de voorouders van Henk Hobbelt is aangekocht. In 2020 zijn de oude stallen afgebroken en is er een nieuwe stal gebouwd voor meer dierwelzijn en arbeidsgemak. De boerderij ligt aan de Knalhutteweg tussen de stad Enschede en grensovergang Knalhutte. Op het landgoed Stroink worden enkele percelen gehuurd waar in de zomer een aantal van de koeien lopen.

 18. Kip oet Twente

  Bij Kip oet Twente weet je altijd precies waar je kip vandaan komt. Oet Twente natuurlijk! Op deze kippenboerderij maken ze geen geheim van hun werk. Sterker nog: in de speciale zichtstal staat altijd de deur voor je open. Alle kippen scharrelen volgens het 1 ster Beter Leven keurmerk. In een stal met meer ruimte of in de overdekte uitloop. Er is altijd voldoende daglicht. En het voer bestaat grotendeels uit verse granen en tarwe. Kippen blij, wij blij.. en jij blij! Want dankzij de gezonde kippen is het vlees heerlijk mals en vol van smaak. Daar ga je graag voor aan tafel!

 19. Buffalo Farm Twente

  Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken ze tot heerlijke buffelmozarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en meer. In de zomermaanden worden er zelfs ijsjes gemaakt. De buffels zijn eigenlijk een 3 dubbel doel buffel. Ze geven melk, vervolgens wordt het vlees aan huis verkocht als entrecote, braadvlees, buffelburgers etc. en hun huiden; Ja, hier wordt natuurlijk leer van gemaakt. Dit leer wordt weer vervaardigd in riemen, tassen en armbanden.

 20. Raw Milk Company

  Sinds 2013 maakt Raw Milk Company als eerste en enige in Nederland rauwmelkse kefir. Inmiddels hebben ze daar o.a. yoghurt, hangop en jus de lait aan toegevoegd. Natuurlijk ben je ook in de boerderijwinkel Melk & Honing aan het juiste adres voor RauwPower zuivel, vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocola, en natuurlijk melk en honing.

 21. Zunakaas

  Tussen de Sallandse Heuvelrug en de Regge ligt een prachtig melkveebedrijf/ kaasmakerij met boerderijwinkel. Met melk, afkomstig van 60 koeien, wordt (h)eerlijke boerenkaas bereid: Zunakaas. Zunakaas is een ambachtelijk bereide boerenkaas, gemaakt van verse en onbewerkte melk. Door de ambachtelijke bereidingswijze van Zunakaas blijft al het goede van koemelk behouden. Dit zorgt voor een karakteristieke en romige smaak. De kaas is met passie en zorg bereid en dát proef je terug!

 22. Kaas- en Zuivelboerderij 't Hoepel

  In de bijna 100 jaar oude boerderij, die gelegen is in de mooie natuur van het Twentse landschap, wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas en zuivelproducten bereid van verse melk, direct van eigen koeien die in de zomer een heerlijk buitenverblijf hebben in de groene weide en 's winters de ruimte hebben in de stal... Beleef zelf de verschillende seizoenen in de producten. Puur natuur en zonder toevoegingen!

 23. Vrielink's Zuivel & Vlees

  Bij Vrielink's Zuivel & Vlees ben je aan het juiste adres voor melktappen rechtstreeks uit de melktank. Met daarbij verkoop van rundvlees van eigen koeien en varkensvlees van hun eigen wroetvarkens. Maar natuurlijk ook voor andere streekproducten. Te denken valt aan; zuivel, kaas, Twentse droge worst, kipproducten, producten van de molenstichting, nootjes, jam, fruitsappen en eieren. Vanaf het voorjaar wordt er ook echte boerenijs verkocht van de IJskuip.

 24. Kaas oet Twente

  Kaas oet Twente, een samenwerking van zes boeren uit Twente. Kaas gemaakt van melk van eigen koeien die grazen op de Twentse grond. Samen delen ze passie van het vak! Met de melk van de koeien worden er de meest smaakvolle kazen gemaakt. Of hoe hun het liever zeggen: donders lekkere kees.

 25. IJsboerderij Ôans

  Verser kan het niet. Verse volle melk, verse slagroom en verse vruchten; daarmee maken ze bij Ôans het lekkerste ijs. Dit begint bij hun eigen koeien. Met deze romige melk maken ze op ambachtelijke wijze en vol passie heerlijk ijs. Een puur en eerlijk product.

 26. Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is een melkveehouderij waar je kan zien op welke wijze er vandaag de dag op een boerenbedrijf wordt gewerkt en hoe van de melk verschillende boer Herbert kaas- en zuivelproducten worden gemaakt. De zuivelproducten van het eigen bedrijf zijn uiteraard direct te koop.

 27. Klompenmakelijk Koop

  Bij Klompenmakerij Koop worden machinaal klompen gemaakt. Tevens heeft de klompenmakerij een filmruimte en een museum, waar je kunt zien hoe vroeger en tegenwoordig de klompen worden gemaakt. Blijf daarna hangen en proef de Twentse krentenwegge.

 28. Erfgoed Bossem

  Op Erfgoed Bossem, dat van generatie op generatie overgaat, vind je de natuurlijke kringloop op diverse levels terug. Ze houden zeldzame Brandrode Runderen, die zorgen voor een levendig landschap en voor een (h)eerlijk stukje vlees op het bord. Het geproduceerde hoogkwalitatieve natuurvlees passen ze toe in eigen keuken en verkopen ze via eigen afzetkanalen.

 29. De Koel'nbekke

  Bij de Koel'nbekke kun je het gehele jaar door deelnemen aan een workshops in de workshopschuur, maar je kunt er ook koe knuffelen. Ook leuk om hier je kinderfeestje te vieren! In de Boerenwinkel zijn prachtige sieraden, eigen gemaakte jams en chutneys, leuke (koe)cadeautjes, zeepjes, geurzakjes, kaarsjes, bloemstukken en allerlei hebbedingetjes te verkrijgen. Bloemstukken zijn ook op bestelling verkrijgbaar.

Wat vind je van dit artikel?