navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: Groente & Fruit

 • Leestijd 4 min
 • Gelezen 704 keer

Het beste komt van eigen grond. Onbespoten, onbewerkt, direct van grond naar mond. Neem je zelf-pluk-bakje mee en pluk op het land de beste blauwe bessen en aardbeien met échte smaak. Vergeet ook je aardappels (Twents: Eerpel, earpel, tuffel, tuffln, tuffels of bonzen) niet.

 1. Fruitboerderij 't Duvelshofke

  Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke is een zelf pluk fruitkwekerij en Landwinkel, waar je het hele jaar leuke groepsuitjes kan laten organiseren. In de Landwinkel zijn naast eigengemaakte jam, saus en likeur veel streekproducten te vinden.

 2. Mössems

  Klein hotel Mössems herbergt een authentieke theeschenkerij. Deze staat bekend om haar diverse theesoorten van verse kruiden. De high tea bij Mössems kent een verrassende variatie waarbij prijs en kwaliteit in een goede verhouding staat. Er is volop gelegenheid om op het terras of binnen ontspannen te genieten van een heerlijke kop thee of koffie met lekkers.

 3. Twente Fruit

  Kom langs, proef en geniet! Met dit motto laten ze bij TwenteFruit je kennis maken met de kwekerij. Je kunt hier frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien zelf plukken. Een heerlijke bezigheid waarbij je lekker tussen de planten loopt en alleen de mooiste en lekkerste vruchten in je pluk-bakje stopt en meeneemt. Daarnaast kun je kiezen voor een rondleiding over de kwekerij om meer te weten te komen over de passie van TwenteFruit, het telen van fruit.

 4. De Greftenhoeve

  De Greftenhoeve is een blauwe bessenkwekerij, gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen voor de verse consumptie. Het grootste deel van de vers geplukte bessen gaat naar de veiling Fruitmasters in Geldermalsen, een deel is voor de verkoop aan huis.

 5. Manderveense Aardbei

  Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom zelf vruchten plukken, maak een ritje door de drive-in of geniet op het terras van al hun lekkers. In het koffieschuurtje of het prachtige terras kunt u terecht voor een beker koffie of thee, smoothie of wafel met verse aardbeien en slagroom, of een andere heerlijke versnapering. Wat dacht u van echt boerenijs met aardbeien, aardbeien gedoopt in chocolade of zelfgemaakte saus? Ideaal om even uit te rusten na een lange fiets- of wandeltocht.

 6. Fruitboerderij Oold Bleank

  Vers fruit van van hun eigen fruitbomen. Dagelijks in de gezellige boerderijwinkel. Naast de eigen geteelde producten verkopen ze in hun boerderijwinkel meer vers fruit, verse groentes, diverse salades en van mosterd, jam, brood tot aan heerlijke verse zuivel ben je in hun winkel op het goede adres voor lekker eten en drinken van dichtbij. Smaak, dat is waar Oold Bleank voor staat.

 7. Reggevallei Jam & More

  Wat is er nu lekkerder dan huisgemaakte jam? ReggeVallei Jam&More staat garant voor de lekkerste jams en aanverwante delicatessen van Twente en omstreken. Met heel veel aandacht, zorg en passie worden de producten gemaakt en dat is te proeven. De producten zijn niet alleen een heerlijke traktatie voor op de boterham, ook als dip bij een blokje kaas of goed stuk vlees is het genieten geblazen.

 8. Suydbroek Haarle

  Boerderij Suydbroek is gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Hier zijn ze trots op de koeien en het vlees wat zij verkopen in de boerderijwinkel. Daarnaast verkopen ze andere streekproducten zoals zuivel, kaas, mosterd, eieren en pannenkoekenmeel. In de tuin verbouwen ze verschillende soorten groente, kruiden, aardbeien en hebben ze een variatie aan fruit bomen en struiken aangeplant.

 9. Earpel enzoo

  Boerderijwinkel, workshops en appartementen! Hier kun je terecht voor onbespoten aardappelen en groenten van eigen land. Aangevuld met biologische groenten uit de streek. Maar ook voor eigen scharreleieren, honing, huisgemaakte producten en diverse lokale en biologische producten. Vlees van de boer, zuivel van de boer.. van alles wat. Ook kun je aanschuiven op het terras voor koffie, thee, huisgemaakte lekkernijen of voor een lekkere lunch

Wat vind je van dit artikel?