navigatie overslaan

Van eigen bodem

Ontdek de Proef-adressen in Twente: Vlees & Vis

 • Leestijd 4
 • Gelezen 451 keer

Tukkers voelen zich van oudsher al één met de natuur en weten als geen ander hoe belangrijk het is goed voor natuur en dier te zorgen. De boer vertelt graag over zijn eigen Herefords of Brandrode Runderen die zorgen voor smaakvol, mals vlees. En dat proef je!

 1. Nieuw Horster

  Nieuw Horster is de historische naam van het erf uit 1907 dat door de voorouders van Henk Hobbelt is aangekocht. In 2020 zijn de oude stallen afgebroken en is er een nieuwe stal gebouwd voor meer dierwelzijn en arbeidsgemak. De boerderij ligt aan de Knalhutteweg tussen de stad Enschede en grensovergang Knalhutte. Op het landgoed Stroink worden enkele percelen gehuurd waar in de zomer een aantal van de koeien lopen.

 2. Kip Oet Twente

  Bij Kip oet Twente weet je altijd precies waar je kip vandaan komt. Oet Twente natuurlijk! Op deze kippenboerderij maken ze geen geheim van hun werk. Sterker nog: in de speciale zichtstal staat altijd de deur voor je open. Alle kippen scharrelen volgens het 1 ster Beter Leven keurmerk. In een stal met meer ruimte of in de overdekte uitloop. Er is altijd voldoende daglicht. En het voer bestaat grotendeels uit verse granen en tarwe. Kippen blij, wij blij.. en jij blij! Want dankzij de gezonde kippen is het vlees heerlijk mals en vol van smaak. Daar ga je graag voor aan tafel!

 3. Rokerij Marle

  De geur van vers gerookte vis, vlees en kruiden komt je tegemoet bij Rokerij Marle. Op een ambachtelijke manier worden zalm, paling, kipfilet, beenham, kaas, champignons, uien, knoflook, kruiden en zeezout gerookt.

 4. Blije Zuivel

  Ijs & zuivel zo vers van de boer: die haal je bij Blije Zuivel. Ambachtelijk boerenijs en zuivel van oermelk staan hier elke dag voor je klaar! Daarnaast hebben ze ook Angus Beef, vers en eerlijk vlees, direct van de boerderij. Deze is verkrijgbaar via een hypermoderne koelmachine. Bezoekers hebben een brede keus aan Angus vlees en kunnen met een pinpas of telefoon contactloos betalen en een luxe steak, verse worstjes, hamburgers, ribeye of een entrecote uit de machine halen.

 5. Vrielink's

  Bij Vrielink's Zuivel & Vlees ben je aan het juiste adres voor melktappen rechtstreeks uit de melktank. Met daarbij verkoop van rundvlees van eigen koeien en varkensvlees van hun eigen wroetvarkens. Maar natuurlijk ook voor andere streekproducten. Te denken valt aan; zuivel, kaas, Twentse droge worst, kipproducten, producten van de molenstichting, nootjes, jam, fruitsappen en eieren. Vanaf het voorjaar wordt er ook echte boerenijs verkocht van de IJskuip.

 6. De Büter

  Een lekker, eerlijk en natuurlijk stukje vlees van een Hereford. Wat is er nog mooier? Bij de Büter kun je het allerbeste rundvlees van hun eigen Herefords kopen! Met veel passie en liefde worden deze Herefords verzorgd, rondom de boerderij en op een groot natuurterrein. Hierdoor kunnen ze in alle rust en ruimte opgroeien. Dit maakt het vlees extra mals en smaakvol. Daarnaast eten ze alleen natuurgras.

 7. Suydbroek Haarle

  Boerderij Suydbroek is gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Hier zijn ze trots op de koeien en het vlees wat zij verkopen in de boerderijwinkel. Daarnaast verkopen ze andere streekproducten zoals zuivel, kaas, mosterd, eieren en pannenkoekenmeel. In de tuin verbouwen ze verschillende soorten groente, kruiden, aardbeien en hebben ze een variatie aan fruit bomen en struiken aangeplant.

 8. Landgoed Kaamps

  Landgoed Kaamps is een melkveehouderij waar je kan zien op welke wijze er vandaag de dag op een boerenbedrijf wordt gewerkt en hoe van de melk verschillende boer Herbert kaas- en zuivelproducten worden gemaakt. De zuivelproducten van het eigen bedrijf zijn uiteraard direct te koop.

 9. Erfgoed Bossem

  Op Erfgoed Bossem, dat van generatie op generatie overgaat, vind je de natuurlijke kringloop op diverse levels terug. Ze houden zeldzame Brandrode Runderen, die zorgen voor een levendig landschap en voor een (h)eerlijk stukje vlees op het bord. Het geproduceerde hoogkwalitatieve natuurvlees passen ze toe in eigen keuken en verkopen ze via eigen afzetkanalen.

 10. Wild Bijzonder Vissen

  Midden in de natuur, even buiten Reutum, ligt het prachtige viswater van WILD. Aan de voet van een stijlvol buitenhuis lonken vijf visvijvers uitdagend naar liefhebbers van vissen. Sportvissers én recreatieve vissers worden uitgedaagd aan diverse vijvers. Hierin zwemmen niet alleen forellen, maar bijvoorbeeld ook palingen, grote steuren en Beluga’s.

Wat vind je van dit artikel?