navigatie overslaan
Recreatieparken in Twente

Recreatieparken in Enschede

Uren in de file naar het strand? Niet als je richting onze heerlijke recreatieparken gaat! Wat je hier zoal kan doen? Nou wat dacht je van zwemmen, festivals bezoeken,(kabel)waterskiën, schaatsrondes, beachvolleybal, Fiets-, mountainbike- en wandelroutes, trimbanen, kart- en quadparcours, overdekt barbecue, voetbalgolfbaan, paintball- en laserquestgelegenheid, klootschieten, kleuter- en peuterbaden, klimbossen, thermen en beauty. En...dit is nog lang niet alles!

Elk weer is heerlijk weer om in de auto te stappen en lekker naar Twente te rijden. We hebben hier een prachtig aanbod van parken waar je heerlijk kunt recreëren. Zomer of winter, in onze avontuurlijke natuur kun je je hart ophalen.

Alles te vinden

In Twente is er van alles te vinden. In Oldenzaal is recreatiepark Het Hulsbeek gelegen op een voormalig landgoed. In dit gebied van 230 hectare is er plek voor sportiviteit, water- en ijspret, vanzelfsprekend in de winter), maar ook voor ontspannen genieten van de prachtige natuur op één van de aanwezige stranden of ligweiden. Laat je helemaal opnemen in al het moois dat Twente te bieden heeft.

Het Hulsbeek is het grootste landschapspark van de regio en dat merk je direct aan de diversiteit aan mogelijkheden die het gratis toegankelijke park je biedt. Voor de kinderen zijn er speeltuinen en een peuter- en kleuterbad. Jongeren kunnen hun hart ophalen aan de grootste outdoor skateboardbaan en in de natuur is het heerlijk fietsen en wandelen.

Ook de actievere recreant kan op Het Hulsbeek terecht. Zo kun je er mountainbiken, paardrijden, trimmen op de trimbaan, maar bijvoorbeeld ook heel goed vissen. Er zijn voldoende plaatsen om even wat te drinken en zelfs te overnachten als je aan één dag niet genoeg hebt om het Hulsbeek optimaal te beleven.

Avontuur in Enschede

In Enschede is recreatiepark Het Rutbeek een absolute aanrader voor je als je blij wordt actie, sportiviteit en avontuur. In dit prachtige gebied kun je je energie kwijt op de survivalbaan, maar ook in het paintball- of klimbos. Wil je je verder uitleven? Geen probleem! Er is in de zomer meer dan voldoende avontuur te beleven op de waterskibaan en op de tubingbaan. Wil je gaan skiën, ook dat kan in Het Rutbeek. Daar is immers Skischool Moser gevestigd.

Op Het Rutbeek is het ook heerlijk recreëren aan het water en het mooiste is dat je niet voor etenstijd naar huis hoeft. Het is immers toegestaan om op het park te barbecueën. Hoe fijn is dat? Je lekkere dag ontspannen afsluiten met een heerlijke maaltijd die je zelf op kolen klaargemaakt hebt. Op Het Rutbeek is het op een aangewezen plek toegestaan om naakt te recreëren, dus ook voor mensen met een naturistische levensstijl is een bezoek aan Het Rutbeek een fijn dagje lekker jezelf zijn.

Gras en water

Recreatiegebied Het Lageveld biedt heel veel plezier voor alle leeftijden. Er zijn vele grasvelden met speeltuintjes en die bieden te mogelijkheid tot heerlijk actief recreëren. Je vergeet simpelweg op je telefoon te kijken als je kinderen lekker aan het spelen zijn of heerlijk in het ondiepe gedeelte van de plas spelen.

Het zwemgedeelte van de plas heeft een zandbodem en er ligt nauwelijks slib op de bodem. Aan de andere kant van de afzetting is de plas acht tot tien meter diep en hier kunnen watersportliefhebbers hun hart meer dan ophalen. Dit gedeelte heeft de surfvijver en dat is niet zonder reden. Er kan naar hartenlust gesurft, maar ook gekanood worden in een heerlijke natuuromgeving.

Je leest het, het loont echt de moeite om een dagje in Twente te komen recreëren. Je gaat helemaal tevreden weer naar huis, je al verheugend op de volgende keer.