navigatie overslaan

Doe-tips

Twente Ballooning Oldenzaal, een kleurrijk ballonnenspektakel.

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 11348 keer

4 Dagen lang stijgen er dagelijks zo’n 35 heteluchtballonnen én special shapes op vanaf Het Hulsbeek in Oldenzaal. Een unieke belevenis die jullie nooit meer zullen vergeten. Niet alleen omdat jullie onmeunige ballonnen in de vorm van een bij, schildpad of brandweerauto van dichtbij zien opstijgen. Maar ook omdat Twente Ballooning, met haar vuurwerkshow, Nightglow, fair, oldtimershow en mega grote kidsplayground, een compleet én verrassend event is voor het hele gezin. Een summer event dat Twente op de kaart zet.

Twente Ballooning Oldenzaal

Op woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus 2022 vindt de volgende complete editie van Twente Ballooning plaats. In het allereerste jaar waren er slechts tien ballonnen en enkele honderden toeschouwers. In de loop der jaren meldden zich piloten uit alle delen van de wereld en werd het aantal deelnemende ballonnen groter. Ook de publieke belangstelling nam explosief toe. In 1991 verhuisde het Twentse summer event naar Recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal, ook toen werd de naam gewijzigd in Twente Ballooning.

Mijn eigen Twente Ballooning ervaring

Ik kan je uit eigen ervaring vertellen hoe fantastisch dit vierdaagse evenement in Twente is. Dat geldt voor de crew, de organisatie, voor de piloten uit de hele wereld, voor de cateringmedewerkers, de VIP’s en zeker voor de bezoekers. Of ze nou 7 of 80 jaar oud zijn. Deze vier dagen staan in het teken van samen plezier maken, van netwerken, ervaringen opdoen en herinneringen maken.

Ik heb al meerdere keren mee mogen varen in een heteluchtballon tijdens Twente Ballooning. Varen in een heteluchtballon is al een hele ervaring op zich. Maar opstijgen terwijl er duizenden mensen beneden steeds kleiner worden, stipjes en weg zijn ze, is echt één van mooiste kippenvel momentjes uit mijn leven.

Mijn gezin en ik zijn ook al een paar keer die stipjes geweest. Bezoekers die, met een suikerspin in de hand, eigenlijk alleen nog maar naar boven keken. Tot die ballonnen uiteindelijk stipjes werden en de suikerspin aan onze handen pikte. We genoten samen intens van dat moment en daar hebben we het nog vaak over.

Vier dagen lang een kleurrijk schouwspel in het hart van Twente

Twente Ballooning gaat natuurlijk over ballonnen. Maar zijn de ballonnen eenmaal weg gevaren (ja, heteluchtballonnen varen, ze vliegen niet) dan druip je niet af, nee, je blijft. Want in Twente neem je de tijd om samen herinneringen te maken. Ga quad rijden, klimmen, draai rond in een kermisattractie en woon de voetbalclinic van de FC Twente Kidsclub bij. Herinneringen maak je zeker in de grote inloopballon. Een levensechte heteluchtballon waar je in mag. Binnenin zie je pas hoe onmeunig groot die dingen zijn. Bekijk hier het volledige programma.

Twente Ballooning Nightglow

Op vrijdag is de Nightglow, een onder Tukkers bekend fenomeen. Ben je er nog nooit geweest? Jammer. Want in woorden uitleggen wat de Nightglow met je doet is heel erg lastig. De muziek, het vuurwerk, de ballonnen, het licht, het water, de mensen en de sfeer. Alles is op elkaar afgestemd en álles klopt. Ik zeg niet dat je moet, dat doen wij in Twente nooit, maar als jij in de gelegenheid bent om de Nightglow te bezoeken, ga dan! Deze ervaring maakt je bezoekje aan Twente compleet. Let op! De nightglow gaat op vrijdag 26 augustus 2022 niet door vanwege het weer.

Tips voor ouders:

  • Neem zwemkleding mee. Twente Ballooning wordt gehouden op het Hulsbeek, een recreatieplas waar je kunt zwemmen en spetteren.
  • Neem een picknick kleedje mee. Je kunt op het event verschillende lekkernijen kopen, maar het kan natuurlijk erg druk zijn. Hoe fijn is het dan om een rustig plekje aan het water op te zoeken?
  • Houd de website van Twente Ballooning in de gaten voor de weersverwachting. Via kleurcodes word je op de hoogte gehouden van het wel of niet doorgaan van het evenement. Ook vind je er de actuele tijden van de ballonopstijgingen. Zonde als je voor niets of te laat naar het Hulsbeek rijdt.
  • Of niet, want er is genoeg te beleven. Op de website van het Hulsbeek (Activiteiten (hethulsbeek.nl) vind je heel veel activiteiten voor jong en oud.
  • Zaterdag is familiedag, dan ben je al vanaf 15:00 uur welkom op het Hulsbeek.
  • Kom je op woensdag of vrijdag en ben je van plan de vuurwerkshow of Nightglow bij te wonen, neem dan een jas en/of dekentje mee.
  • Wil je niet in de rij staan bij de kassa's? Zorg er dan voor dat je vooraf online entreekaarten en munten koopt.

Wat vind je van dit artikel?