Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Soms is het heerlijk om er even samen tussenuit te knijpen, lekker een weekendje weg. Ontsnappen aan de realiteit en alle tijd voor elkaar. Waar kan dat nou het beste dan in eigen land. Op acceptabele reisafstand en zonder veel geregel. Voel de liefde weer opbloeien in Twente in één van onze fantastische landgoedhotels of bijzondere accommodaties.

Romantische plekken

 1. De Swarte Ruijter

  Middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, ligt restaurant …

 2. Rijksmuseum Twenthe

  Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet …

 3. Natuurgebied Springendal

  De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente bij Ootmarsum. Schilderachtige …

 4. Museum No Hero

  Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en …

Even ontsnappen

We kunnen het als Tukkers haast niet geloven, maar er zijn mensen die niet weten waar Twente ligt. Geeft niet, topografie was ook niet onze sterkste kant. Gelukkig hebben we een ezelsbrug van hier tot Enschede: Twente > A1-locatie > aan de A1. Eenmaal via de A1 (Of de A35 of een gezellig binnendoorweggetje) in Twente aanbeland, ontdek je de veelzijdigheid van deze landstreek in het oosten van Overijssel. Naast de steden en dorpen ligt een fraai landschap op je te wachten. Groen en glooiend, met bossen, rivieren, landgoederen en hier en daar een zandverstuiving of heidegebied. Het lijkt soms net het buitenland. Dat zou je misschien ook denken als je ons Tukkers hoort praten, maar dat hoort erbij. In Twente spreken we nu eenmaal Twents. Maar ABN beheersen we ook, dus je kunt je Hoe&Wat Twents thuislaten. Wie die gok durfde te wagen was Dennis Storm. "Ootmarsum gaf bijna een soort kerstgevoel" >

Tips & verhalen voor een romantisch uitje

 1. Doe-tips

  15 Twentse tips voor coronaproof uitjes of vakantie op 1,5 m.

 2. Doe-tips

  CuliTour: zie, hoor, ruik en proef Twente vanuit je eigen mobiele restaurant

 3. Doe-tips

  Lucky Basket: Een goed alternatief op lunchen, borrelen of dineren.

 4. 24 uur op pad met

  De laatste week in Twente voor cowfluencer Liesje22. Wat vonden jullie ervan?

  geschreven door Liesje22
 5. Doe-tips

  5x de meest romantische uitjes in Twente voor koppels

  geschreven door Maryke
 6. 24 uur op pad met

  Week 2 bracht cowfluencer Liesje22 op de mooiste zonnige plekken.

  geschreven door Liesje22
 7. 24 uur op pad met

  Dit heeft cowfluencer Liesje22 de eerste week in Twente meegemaakt.

  geschreven door Liesje22
 8. Doe-tips

  Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

Leuk om mee te maken

 1. Culi Express
  29 augustus 17:30

  Culi Express

  Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

 2. Proef Eet
  4 september 14:00

  Proef Eet

  Oude Markt, Enschede

Twente Culinair: aanschuiven bij de top.

Vroeger associeerden we ecologisch eten met geitenwollen sokken. Tegenwoordig scoor je als restaurant met zorgvuldig uitgekozen streekproducten! In Twente vind je een groot aanbod van de lekkerste regionale streekproducten. Van Twents oerrundvlees tot biologisch geproduceerde mozzarella uit Denekamp. Van heerlijke wijnen gemaakt van de sappige Twentse druiven, tot wit gouden asperges uit Bentelo. De geselecteerde restaurants van Twente Culinair zijn zo gevarieerd als de streek zelf. De passie van de koks en de typisch Twentse gastvrijheid worden niet alleen door onze gasten gewaardeerd. Onze restaurants gooien ook hoge ogen bij de kenners van Michelin, Gault-Millau en Lekker. Drie van hen zijn zelfs bekroond met een Michelinster. Eten bij Twente Culinair is dus aanschuiven bij de top. Ontdek alle toprestaurants >

Kunststukje in Twente: Ootmarsum

In Ootmarsum moet je tenminste één keer in je leven geweest zijn. In een uithoek van Nederland, tegen de Duitse grens, ligt dit kleine stadje met een heel bijzondere ‘vibe’. Klinkerstraten en oude gevels maken Ootmarsum een charmant stadje. Daarnaast heeft het een mega aantrekkingskracht op kunstenaars, waardoor het er stikt van de kunstgalerieën en creatieve winkels. Je vindt hier mooie kleding- en designwinkels, afgewisseld met schattige brocante winkels. De winkels in Ootmarsum zijn elke zondag open. Bekijk onze winkeltips in Ootmarsum. Uitgewinkeld? De natuur rondom Ootmarsum is adembenemend. Volg de wandelpaden en zo kom je overal langs: ruisende bossen, sjieke landgoederen, oude watermolens, antieke boerderijen, kabbelende beekjes en een heuse rivier: de klaterende Dinkel. Tip: Pak de Smokkelroute.

Veilige arrangementen met volop ruimte in de natuur

 1. Stay Safe arrangement

  Stay Safe arrangement

  Ben je er aan toe om even weg te gaan in eigen land en wil je toch veilig in alle rust genieten? Kom dan naar Landgoed De Wilmersberg! Boek een tweedaags of driedaags Stay Safe arrangement.

  1. 129,00 per persoon
 2. Rust, Ruimte & Allure in Twente

  Rust, Ruimte & Allure in Twente

  Stelt je voor: Na ontvangst in de middag met een feestelijk glas bubbels met welkomst ‘bites’ op het eigen kamerterras of onder de platanen van onze ruim opgezette Binnenplaats.

  1. 175,00 per persoon