navigatie overslaan

Doe-tips

Haal de schaatsen uit het vet! Het kan: schaatsen op natuurijs in Twente.

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 9499 keer

Het vriest dat het kraakt en op meren, sloten en plassen ontstaat een laag natuurijs. Nederland raakt eindelijk weer in de ban van die eeuwenoude traditie. In Twente kun je heerlijk schaatsen. Schaatsen op de ijsbaan, op een meer of recht zo die gaat over het kanaal. Vergeet je handschoenen en muts niet en geniet onderweg van een dampende mok chocolademelk to-go.

Je trekt de muts nog iets verder over je hoofd, schuift de handschoenen over je handen, vouwt je armen op je rug en zet af. De wind knispert in je oren en laat de rietkragen dansen. Er vormen zich blosjes op je wangen. Geruisloos glijd je over het ijs. Een Hollandse winter ten top.

De 4 mooiste natuurijsbanen in Twente

  1. IJsbaan Wierden
  2. IJsbaan Albergen
  3. IJsbaan Hengelo
  4. IJsbaan Haaksbergen

Op de bovenstaande websites vind je meer informatie over de openingstijden van de ijsbanen.

Hoe weet ik waar ik kan schaatsen?

Kijk op www.schaatsen.nl. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond bundelt daarop alle informatie over schaatsen en geopende ijsbanen. Waar schaats ik als het natuurijs nog onbetrouwbaar is? Schaatsen op ondergelopen weilanden is al snel veilig, als je niet bang bent voor natte voeten tenminste. Schaven aan je techniek doe je op een ijsbaan. De schaatsverenigingen zorgen voor een perfecte en spiegelgladde ijsvloer zonder de oneffenheden van natuurijs. Dit zijn uitstekende locaties voor het hele gezin.

Wat vind je van dit artikel?