navigatie overslaan

Doe-tips

Zomer in Twente: 6 zomer festivals voor echte levensgenieters

 • Leestijd 3
 • Gelezen 3744 keer

Twente komt tot leven in de zomer met een overvloed aan levendige festivals! Er is geen tekort aan plezier en vermaak tijdens de warme maanden. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs deleukste festivals die Twente te bieden heeft in de zomer. Bereid je voor op een explosie van sfeer, energie en onvergetelijke ervaringen. Dus zet je schrap en maak je klaar om je zomer in Twente onvergetelijk te maken!

 1. 6

  Boulevard Outdoor

  Duik in de betoverende wereld van muziek, dans en entertainment tijdens Boulevard Outdoor bij recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Dit adembenemende festival is een absolute must voor iedere festivalganger in Twente.

 2. 5

  Onder de Radar Festival

  Op de unieke Vliegbasis Twente en met een weergaloze line-up vol techno, electro, house en eclectic. Nieuwe gezichten en oude vrienden maken van de vliegbasis een paradijs voor house, techno en electro liefhebbers. De verlaten militaire Vliegbasis Twenthe! Oude vliegtuighangars, de verkeerstoren, een strip en natuurlijk die kenmerkende radar. Een betere plek voor een technofestival bestaat er niet.

 3. 4

  Tuckerville

  Zin in een mooie afsluiter van het festivalseizoen? Tijdens Tuckerville wordt het Twentse land bij het Rutbeek omgetoverd in een sfeervol, warm en ongedwongen festival, waar popmuziek met folk-, roots- en Americana-invloeden door de speakers klinkt. Daarnaast kun je je culinair laten verwennen bij één van de vele foodtrucks of je laten verrassen door het kinderprogramma van Kidsville, met o.a. een escaperoom, hout frituur, paarden- en trekkerraces.

 4. 3

  In het Volkspark

  Want wat ritselt daar toch allemaal tussen de blaadjes? Geniet met een zomerse cocktail in je hand van prachtige muziek bij een van de drie podia, dwalen tussen de bomen en pootje baden aan de waterkant in hartje Enschede. Op het grote veld vind je Het Hoofdpodium. In De Tent feest je samen. In het Feestcafé heb je gegarandeerd een party; van foute hits tot vette carnavalkrakers. Ook zijn er allerlei foodtrucks met allerlei heerlijk eten en drinken.

 5. 2

  VRIJ festival

  Luid het weekend in met de gekste vrijdagmiddagborrel van Nederland. Een knaller van een borrel, steevast op een bijzondere locatie in Enschede. Van een militair vliegveld tot een voormalig postkantoor. Geen locatie is te gek. Maak je klaar voor een vrijmibo die je nooit meer gaat vergeten. Het mooiste? De opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

 6. 1

  Freshtival

  Tijdens Freshtival is in ieder hoekje en gaatje wel iets te beleven. Een ontdekkingsreis op zich. Ontdek de knusse chillplekjes tussen de bomen, de kleurrijke versieringen die van tak naar tak slingeren, de kampvuurtjes op het strand, het verfrissende water en alle secret area’s – benieuwd of je ze vindt. En dan hebben we het nog niet eens over de overweldigende stages… Kom mee!

Wat vind je van dit artikel?